Patronen katkaisi Kallion voittoputken

Nordic Superbikessä valkeakoskelainen pysyi ykköspallilla, mutta Nordic Superstock 600-luokassa mies tiputettiin kakkospallille. Sarjajohto pysyi kuitenkin Kallion hyppysissä molemmissa luokissa.

Valter Patronen sai kunnian lyödä alkukautta hallinneen Vesa Kallion ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Superstock 600-luokan kilpailua mentiin suurin osa valkeakoskelaisen johtaessa ja Patrosen kurkkiessa takana ohituspaikkaa.

Kisa ratkesi kun Kallion visiiriin ilmestyi sadepisaroita, konkari himmasi ja oli sitä mieltä, että kisa tulisi keskeyttää. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja Patronen kiitti, kumarsi ja meni menojaan. Kallio otti 16 kierroksisessa kilpailussa hopeaa niukalla erolla kolmanneksi kaasutelleeseen tiimikaveriinsa Joel Vinnikaiseen.

Patronen yllättyi Kallion hidasteluista.

– Kisaa oli jäljellä jotain kuusi kierrosta, kun visiiriin tuli muutama hassu vesipisara ja yllätyin kun Vesa nosti edessä käden pystyyn. Mutta kun ei mitään merkinantolippuja ollut pystyssä heläytin ohi ja voittoon, kuvaili naantalilainen Kallion ohitusta ja muisteli kilpailun alkuvaiheita.

– Pysyin hyvin Kallion vauhdissa ja alkumatkan tarkkailin paikkoja, missä voisi ohituksen tehdä. En lähtenyt hulluttelemaan, niin kuin edellisessä kisassa.

Kallio harmitteli
kisajärjestäjän toimia

– Siellä tuli takalenkillä vettä visiiriin. Se oli siinä ja siinä olisiko kannattanu kisa keskeyttää. Kilpailun johtaja kävi mulle sanomassa ennen kisaa, että nosta käsi pystyyn jos tulee vettä, ei kannata hullutella. Sen minä tein, mutta näyttää olevan niin, ettei sanaan voinut luottaa. Pitää jatkossa vaan luottaa iteensä, kommentoi Kallio paljon polemiikkiä aiheuttaneesta tilanteesta.

Nordic Superbike-luokan ratkaisu tapahtui jo alkukierroksilla, kun Vesa Kallio ohitti lähdöstä piikkipaikan ottaneen Tapio Pirilän ja pakeni tavoittamattomiin.

Hyvän kilpailun ajanut Pirilä jatkoi hyvää menoa maaliin asti ja ainoastaan sarjakakkonen, nokialaispilotti Sami Penna onnistui hänet kukistamaan. Konneveden Kari Vehniäinen oli mukana mitalikamppailussa, mutta jäi lopulta neloseksi.

Kakkoseksi kiirehtinyt Sami Penna piti sadekisaksi merkittyä 12 kierroksista rykäisyä selviytymiskamppailuna.

– Kyse ei ollut road racingista, vaan siitä, että kuka pitää pyörän pisimpään pystyssä, marmatti nokialainen viitaten olosuhteisiin, jotka olivat lopulta varsin kuivat.

– Huono maku jäi. Kaikki lähti kisaan väärillä renkailla. Tehtiin iso työ tätä kisaa varten ja ilmat sotki kuviot tyystin. Minkäs sille kuitenkaan voi. Keli on kaikille sama, totesi dopingtestistä vapautunut Penna.

Helsinki Racing Clubin Aki Valkila voitti Superstock 600 B-luokan Suomen Cup-osakilpailun ennen seurakavereitaan Henry Junkkarista ja Anssi Koskea. Valkila johtaa cuppia.

Superbike B-luokassakin voittoon ajoi HelRC.n edustaja. Sarjakärki Mika Hautala oli nopein. Seinäjoen Jarno Toivonen oli toinen ja torniolainen Jari Sippola kolmas.

Ratamoottoripyöräily 3/6 SM-viikonloppu sunnuntai tulokset:
Luokka Nordic Superstock 600:

1. Valter Patronen TMK Triumph 18:47.888, 2. Vesa Kallio ValkMK Yamah +9.602, 3. Joel Vinnikainen FMS Yamaha +10.812, 4. Ville Valtonen KarMK Yamaha +11.522, 5. Juha Kallio IMK Suzuki +14.712.
Tilanne sarjassa:
1. V. Kallio 107,5, 2. Patronen 75, 3. J Kallio 65,

Luokka Nordic Superbike:
1. Vesa Kallio ValkMk KTM 10:11.300, 2. Sami Penna MC Muoviluoti Yamaha +6.391, 3. Tapio Pirilä MC Muoviluoti BMW +6.488, 4. Kari Vehniäinen KonnMK BMW +6.838, 5. Erno Kostamo KiteeMC Yamaha +16.296.
Tilanne sarjassa:
1. Kallio 112,5, 2. Penna 86, 3. Vehniäinen 70.

Luokka Superstock 600 B Suomen Cup:
1. Aki Valkila HelRC Kawasaki 14:43.281, 2.Henry Junkkarinen HelRC Yamaha +8.930, 3. Anssi Koski HelRC Honda +9.243.

Luokka Nordic Superbike B Suomen Cup:
1. Mika Hautala HelRC Suzuki 14:16.913, 2. Jarno Toivonen SeMK Yamaha +4.243, 3. Jari Siponen TorMK Suzuki +21.311.

Täydelliset tulokset
http://www.srra.fi/tulokset

Uusin numero