Parhaat laitteet, paras palkka, paras kohtelu – tahdaskuskin ”helpon elämän” eväät

Hondan LCR-tiimissä jatkava Crutchlow virittelee toki itsekin yllätyksiä ja hän odottaa niitä muiltakin.

Crutchlowin mukaan niitä on myös luvassa, mutta ne jäänevät sittenkin enemmän kertaluonteisiksi. Pitkässä, eli 18 osakilpailun mittaisessa juoksussa tehdastallien kuljettajat vääntävät väkisinkin niskalenkin satelliittitiimien kollegoistaan.

Crutchlow ei usko minkään muuttuvan mestarikandidaattien osalta. Heitä on edelleen neljä ja he tulevat Yamahan (Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi) sekä Hondan (Marc Marquez ja Dani Pedrosa) tehdastalleista.

– Tehdaskuljettaja on syystä tehdaskuljettaja. Ja Yamaha sekä Honda ovat valinneet syystä juuri nuo kuljettajat. Parhaat kuljettajat ovat parhaissa tiimeissä ja heillä on parhaat pyörät.

Sana ”paras” vilisee Autosportille alkavaa kautta pohjustaneen Crutchlowin puheissa Lorenzon, Rossin, Marquezin ja Pedrosan osalta.

– Heillä on parhaat laitteet, he ovat parhaiten palkattuja, heitä kohdellaan parhaiten ja se tekee heidän elämästään paljon helpompaa.

Crutchlow korostaa kokonaisuutta.

– Kyse ei ole pelkästään kuljettajista, eikä paketista, vaan näiden kaikkien tekijöiden summasta.

MotoGP-luokan kauden ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät Losailin valaistulla radalla torstaina klo 18.55. Kisa ajetaan sunnuntaina klo 20.

Uusin numero