Panssari CC-kilpailun tulokset ajantasalle

Hattulan Parolannummella ajetun Panssari CC:n ja samalla 24MX SM Cross Country -sarjan ensimmäisen osakilpailun tulospalvelusta vastanneen Suomen Crossitulosten mukaan noin viiden kuljettajan ajanottolaite, eli transponderi ei toiminut lainkaan. Nämä kuljettajat eivät saaneet ensin tulosta lainkaan, mutta asia on myöhemmin korjattu tuloksiin.

Kahden kuljettajan tulos selviää myöhemmin videotarkistuksen jälkeen.

Tuloksissa oli jonkin verran virheitä myös sen takia, että radan maalilinjalla näkynyt kello oli 15 sekuntia edellä virallista ajanoton kelloa.

Kilpailunjärjestäjä liputti kuljettajat maaliin maalilinjalla olleen kellon mukaisesti, joten osa kuljettajista ei saanut virallisessa ajanotossa täyteen luokan kilpailuaikaa (tunti tai kaksi tuntia). Kyseiset kuljettajat oli ensin merkitty tuloksiin keskeyttäneiksi, mutta heidän tuloksensa on korjattu ja lisätty tuloslistaan.

Veteraanien V40-luokassa Lari Lehtiö ajoi maaliin neljäntenä, mutta vielä palkintojenjaon aikaan hänellä ei ollut tulosta. Asia johtui näppäilyvirheessä tulospalvelussa, jolloin Lehtiölle ei ollut merkitty tietokantaan lainkaan kilpaluokkaa.

Yleisesti keskeytyksen merkkinä tuloksissa lukee sijoituksen kohdalla ”DNF” (Did Not Finnish). Hylättyjen kuljettajien tuloksen kohdalla on merkintä ”DQ” (DisQualified). Kilpailuun starttaamattomien kuljettajien kohdalla lukee ”DNS” (Did Not Start).

– On valitettavaa, että tulospalvelussa oli nyt ja on silloin tällöin virheitä tai ongelmia. Prosentuaalisesti kyse on äärettömän pienestä määrästä, kuten nyt kokonaisuudessaan koko noin 650 kuljettajan joukossa, Suomen Crossitulosten Tommi Salminen pahoittelee tiedotteessa.

Salminen myös muistuttaa, että Panssari CC:n tulospalvelusta olisi pitänyt tiedottaa kuljettajia etukäteen paremmin.

Olisi ollut tärkeää infota, että käytössä on transponderi-järjestelmä, jolloin osalla kuljettajia on oma transponderi ja muut joutuvat joko ostamaan sellaisen, lainaamaan jostakin tai vuokraamaan ajanotosta. Kilpailunjärjestäjä maksaa tulospalvelusta palveluntarjoajalle ja ne kuljettajat, joilla ei ole omaa transponderia ja vuokraavat sen tulospalvelusta, maksavat vuokraa transponderista.

Lisäksi transponderin oikeaoppisesta kiinnitystavasta pyörän etuiskunvaimentimen yläpäähän olisi pitänyt infota kuljettajia. Kiinnittämisestä tullaan laatimaan ohje.

Tulokset julkaistiin kansainvälisessä MyLaps-nettipalvelussa, jossa tulosten sisältämään tietoon ei voi vaikuttaa. Tuloksiin ei esimerkiksi saa näkyviin kuljettajien pyörämerkkejä, seuroja, ilmoittajia ja yhteistyökumppaneita.

Panssari CC -kilpailun tulokset löytyvät MyLaps-palvelusta:
www.mylaps.com/en/events/1254920

Teksti ja kuva: Marko Vihriä

Uusin numero