Panokset kovenevat – Marquez lupaa etsiä riskillä äärirajansa Rossin ja Lorenzon takaa-ajossa

– Hondalle on tulossa viimeksi ajettua Brnoa sopivampia ratoja. Teen parhaani, olen valmis ottamaan yhä enemmän riskejä ja katsomaan, missä äärirajani ovat. Limiitillä mennään, Marquez julistaa Yamaha-leirin suuntaan.

Yamahan Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi kiitävät sarjan kärjessä pistein 211. Kolmantena oleva Marquez tulee 52 pisteen takamatkalla. Voitosta napsahtaa tilille 25 pistettä ja kaudesta on ajamatta vielä seitsemän osakilpailua.

– On vaikea saavuttaa yhden kuljettajan 52 pisteen etumatkaa. Ja silloin se on vielä vaikeampaa, kun kahdella kuljettajalla on tuollainen etu puolellaan, Marquez muotoilee takaa-ajajan roolinsa.

Marquez virittäytyy härnääjän rooliin, mutta ainakin rivien välistä on luettavissa, että Hondalla keskitytään jo nyt pitkälti ensi kauteen.

Hondan tämän kauden moottorin luonne ei ole yksinkertaisesti istunut Marquezin ajotyyliin. Moottori tuottaa jopa hänelle liian aggressiivisesti voimaa.

Marquezin paluu kauden 2014 runkoon auttoi hieman asiaa, mutta ei poistanut ongelmaa. Ja se ongelma tulee säilymään kauden loppuun, sillä säännöt eivät salli muutoksia moottorin. Parannusta on haettava ensisijaisesti elektroniikan osalta ja silloinkin keinot ovat rajalliset.

Marquezin startit
kärsivät keulimisesta

Marquez ei ole lukeutunut koskaan kuninkuusluokan terävimpiin starttaajiin, eikä hän ole saanut täyttä hyötyä irti lukuisista paalupaikoistaan.

Kahdessa viimeisessä kisassa Indinapapolisissa ja Brnossa tilanne on kärjistynyt entisestään, kun Lorenzo on kuitannut Marquezin jo ensimmäiseen mutkaan tultaessa.

– Startit ovat tällä hetkellä yksi ehdottomasti suurin ongelmani. Ykkösvaihteella kiihdytettäessä kaikki menee vielä hyvin, mutta sen jälkeen pyörä alkaa keulia rajusti ja se on myös fyysisesti erittäin vaativaa. Yritämme tehdä töitä tältä osin jo ensi vuotta silmälläpitäen, mutta tämä kausi mennään tällä tavoin loppuun asti, myöntää Marquez.

Lorenzo hämmästelee
Rossin tasaisutta

MM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonvaihteena Britannian GP:n merkeissä Silverstonessa.

Marquez ajoi viime vuonna Silverstonessa paalupaikalta voittoon saaden Lorenzon ja Rossin rinnalleen podiumille.

Rossi on ajanut tämän kauden kaikissa kisoissa kolmen nopeimman nippuun.

– Valentinon tasaisuus on aivan uskomatonta. Minulla on viisi voittoa, mutta tämäkään tahti ei riitä mestaruustaistelussa, jos en pysty yltämään kauden kaikissa jäljelläolevissa kisoissa podiumille, sillä Valentinohan siellä on, virnistää Lorenzo.
 

Uusin numero