Palkkakuningas Rossi: ”En lue sopimuspapereita kovinkaan tarkkaan…”

Rossi ja hänen tallikaverinsa Jorge Lorenzo ratkaisevat tällä kaudella MotoGP-luokan MM-hopean kohtalon mestari Marc Marquezin takana.

Rossilla on koossa 12 pistettä Lorenzoa enemmän kurvailtaessa reilun viikon kuluttua käynnistyvään kauden päätösviikonvaihteeseen Valenciaan. Palkan osalta Lorenzon takamatka Rossiin on noin 2-3 miljoonan euron luokkaa.

MM-hopeasta on luvassa bonus, mutta se ei ole Rossille tässä tapauksessa suinkaan sen suurimman motivaation lähde. Rossi lähinnä hymähtää puheille bonuksista.

– En tiedä tarkalleen onko bonuksessa suurta eroa hopean ja pronssin välillä. Rehellisesti sanottuna en lue koskaan sopimuspapereita niin tarkkaan, virnistää Rossi.

Sen Rossi toki tietää ja myöntää, että mestaruus olisi tuonut hänelle muhkean bonuksen.

– Valitettavasti se bonus jäi nyt saamatta, mutta minulle on tässä vaiheessa ehdottomasti tärkeintä saavuttaa sarjan toinen sija. Niin, enkä ole suinkaan luopunut toivosta siitä, että ajan urallani vielä kymmenen mestaruutta täyteen, toteaa Yamahan kanssa ja Lorenzon rinnalla edelleen kaudet 2015-16 jatkava Rossi, 35.

Marquezilla ja hänen tallikaverillaan Dani Pedrosalla on vastaava sopimuskausi edessään Hondalla.

Pedrosalle ei sen jälkeen enää jatkoja ole luvassa, mutta HRC:n Shuhei Nakamoto on julistanut jo tässä vaiheessa, että hän haluaisi pitää Marquezin, 21, riveissään vaikka seuraavat kymmenen kautta.

Uusin numero