Palaako Suzuki huipulle 2018? – ”Emme tee enää samaa virhettä”

Loppukaudesta tahti muuttui. Kauden neljä viimeistä kisaa toivat viisi sijoitusta kuuden joukkoon. 21-vutoias tiimin espanjalaiskuljettaja Alex Rins uskoo, ettei Suzuki tee kaudella 2018 samaa virhettä kuin se teki tälle kaudelle.

”Me valitsimme täysin väärän moottoriversion tälle kaudelle. Kun testasimme kauden jälkeen uutta moottoria Valenciassa, siinä ei ollut minkäänlaisia ongelmia”, Rins sanoo Motorsport.comille.

”Tällä moottorilla pystyn ajamaan paljon rentoutuneemmin, en joudu läheskään yhtä helposti limitille, vaikka kovaa mennäänkin. Emme toista tämän kauden virhettä 2018. Nyt pääsin mutkista ulos todella paljon paremmin, pyörä on huomattavasti vakaampi. Jarrutuksissa pito on selkeästi parempi, minä en ainakaan löytänyt pyörästä mitään heikkoa kohtaa.”

Tallikaveri Iannone oli samaa mieltä.

”On tämä parempi moottori ilman muuta, vauhtini oli testeissä paljon parempaa kuin odotin. Tämä pyörä ei puske ja tottelee hienosti. Lisäksi se kääntyy mainiosti, joten voimme olla ensi kaudella monissa asioissa parempia. Odotukset ensi kaudelle ovat nyt ihan erilaiset”, Iannone sanoi.

Suzuki keräsi valmistajien MM-sarjassa kauden aikana ainoastaan 100 pistettä, kun edellisvuonna Maverick Vinales keräsi niitä Suzukilla yksin 202 ja tallikaveri Aleix Espargarokin 93.

Uusin numero