Päivärinta suunnittelee sadekelin renkaiden veistämistä Rijekassa

Rijekan 4168 metriä pitkällä Grobnik-radalla ajetaan tulevana viikonloppuna kaksi erillistä kilpailustarttia. Lauantaina kisataan 10 kierroksen Sprintti ja sunnuntaina Gold Race pituudeltaan 18 kierrosta. Paikat lähtöruudukkoon ratkotaan lauantaina kahden aika-ajo session perusteella.

MM-sarjassa toisena majaileva suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen tähyilee taivaalle tavallista tarkemmin.

– Säätiedotus lupaa viikonlopulle viileää ja epävakaista keliä, tietää Rijekan varikolla radan aukeamista odotteleva Päivärinta.

– Tämä Grobnik-radan pinta on omalaatuisensa ja imee vettä hyvin, joten vaikka tulisi miten paljon vettä ei monsuunirenkailla ole käyttöä. Meillä on työkalut veistää omanlaisensa sadekelin renkaat ja niitä tässä suunnitellaan. Saa sitten nähdä mitä muut tekevät, paljastaa suomalaispilotti taktiikastaan.

– Menestys täällä on kuskista kiinni. Huipputehoille ei ole täällä käyttöä. Tarkoitus on ajaa ehjänä maaliin, että saa sitten elokuussakin jännittää, totesi Päivärinta viitaten sivuvaunujen MM-sarjassa Kroatian ja viikon kuluttua ajettavan Unkarin osakilpailujen jälkeiseen reilun kuukauden taukoon.

Kroatian MM-osakilpailuun on ilmoittautunut mukaan täysi kattaus kolmepyöräisiä ajopelejä. Lähtölistalla on 22 pyöräkuntaa, joista kuusi pyörää osallistuu F2-luokan (600 ksm) World Trophy-sarjaan.

Teksti ja kuva: Tiimin tiedotus/Tuomo Seppänen

Uusin numero