Päivärinta povaa vaikeaa viikonloppua

Ongelmana ei ole se, etteikö rata olisi keravalaiselle tuttu, vaan aikataulun niukkuus.

– Ajoaikaa on vähän. Meillä ei ole vapaita treenejä ensinkään ja aika-ajoon lähdetään kylmiltään. Muistetaan myös se, että meillä on ollut joka vuosi MM-starteissa siellä vaikeaa, tietää Päivärinta, jonka kyydissä menoa tasapainoittaa sveitsiläinen Adolf Hänni.

– Sachsenringin radalla on kurvia kurvin perään ja alustan säädöt nousee ratkaisevaan rooliin. Täytyy yrittää saada jousitus kohdalleen melkeinpä arpomalla, summaa keravalainen.

MM-sarjassa toisena oleva saksalaispilotti Jörg Steinhausen, jonka kyydissä tasapainoilee brittiläinen Ashley Hawes on kotiradallaan suosikki, mutta ilmaiseksi ei Päivärinta vastustajalleen voittoa suo.

– Steinhausen haluaa tietenkin voittaa, mutta Sahcsenringille ei hänellä ole nopeammasta pyörästä etua. Jos saadaan säädöt kohdalleen, niin meilläkin on hyvät senssit.

Sivuvaunujen MM-sarjan neljännen osakilpailuviikonlopun ainoa kisastartti ajetaan sunnuntaina MotoGP-sarjan lähtöjen jälkeen. Starttipaikat 22 kierroksen kilpailuun määräytyvät perjantai- ja lauantai-iltaisten aika-ajo sessioiden perusteella.

Tilanne sarjassa ennen viikonlopun kilpailua:
1. Päivärinta/Hänni 86, 2. Steinhausen/Hawes 81, 3. Scott/Neave 53, 4. Michael Grabmuller/Manfred Wechelberger Saksa LCR-Kawasaki 37, 5. Makkula/Karttiala 33.
 

Uusin numero