Päivärinta palasi kuivalla kelillä komeasti voittajaksi MM-sarjassa

Päivärinnan meno parani aurinkoisen sään myötä. Lauantain sadekelillä kompastellut keravalainen ei antanut sunnuntain 22 kierroksisessa kilpailussa muille mitään mahdollisuuksia. Kakkosruudusta matkaan sännännyt Päivärinta otti keulapaikan avauskierroksella, eikä siitä sen koommin luopunut.

Suomalaisen voittomarginaali kakkoseksi kiilanneeseen sveitsiläispilotti Marcus Schlosseriin oli lopulta lähes kolme sekuntia. Voitollaan Päivärinta-Hänni duo nousi sarjajohtoon tasapistein Gold Racen keskeyttäneen brittipari Tim Reeves-Ashley Hawes kanssa.

– Onnea oli matkassa, mutta sitä aina tarvitaan. Reeves jäi lähtömutkaan ja Steinhausenilla oli muita ongelmia, Päivärinta päivitteli ja muisteli omia hankaluuksiaan.

– Ei meidänkään viikonloppu ilman vaikeuksia sujunut. Vaihdetunnistin ja sifteri oli eilen rikki, mutta kaikki saatiin kuntoon päivän kisaan. Startti meiltä tänään onnistui ja sen jälkeen ongelmia ei ollut kuin varvattavien kanssa. Näissä tilanteissa Schlosser pääsi aika lähelle. Voitto on tärkeä, ollaan taas taistelussa mukana, hehkutti keravalainen.

Sivuvaunujen seuraava MM-osakilpailu ajetaan elokuun toisena viikonloppuna Oscherslebenin radalla Saksassa. Tuolloin on kyseessä Pekka Päivärinnan ja Adolf Hännin 54. yhteinen startti.

Tähän mennessä suomalaissveitsiläinen yhteistyö on ollut hedelmällistä. Kaikkiaan 50 esiintymistä on päättynyt podiumille ja kahdesti kaksikko on kruunattu Maailmanmestariksi.

Sivuvaunut, MM-osakilpailu Schleiz, Saksa. Tulokset:
1. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni, Suomi/Sveitsi, LCR-Suzuki 22 kierrosta.
2. Marcus Schlosser/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-Suzuki + 2.751
3. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki + 8,597
4. Jörg Steinhausen/Gregory Cluze, Saksa/Ranska, LCR-BMW + 37,300
5. Kurt Hock/Enrico Becker, Saksa, LCR-Suzuki + 45,820
 
Tilanne sarjassa:
1. Tim Reeves/Ashley Hawes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 120
2. Päivärinta/Hänni 120
3. Birchall/Birchall 114
4. Steinhausen/Cluze 114
5. Schlosser/Hofer 90

Uusin numero