Päivärinta ja Veräväinen jälleen podiumille

Suomalaiskaksikko joutui lopulta päästämään otteensa kakkospalkinnosta, sillä kuusinkertainen maailmanmestari Reeves kaasutteli kolmen sekunnin erolla maaliin. Kolmannesta ruudusta startannut Birchallin veljespari siirtyi johtoon jo muutaman ajokierroksen jälkeen ja kasvatti eron ruutulipulle hieman yli kymmeneen sekuntiin.

Suomalaispilottia harmitti rimpuileva ajopeli vasemmalle kääntyvissä mutkissa.

– Koko viikonloppu oli pelkkää sadekeliä ja tähän kisaan rata kuivui. Ei saatu testatuksi kuivalla ollenkaan ja sadekelin säädöt ei pelanneet kuivalla, pyörä oli liian keulapainotteinen. Toisaalta Birchall oli eilen ulkona sateella ja nyt kuivalla meni menojaan, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

– Ei istunut pyörä käteen ja oli vaikea kääntää vasemmalle ja kun koko rata on melkein yhtä vasuria. Positiivista oli, että pyörä kyllä kulki hyvin, eikä jääty nopeuden vuoksi. Reeves näkyi edessä koko ajan, mutta haastamaan ei pystytty. Pannoniaringillä nämäkin asetukset pelaa. Se rata sopii meille paremmin, summasi sipoolainen pähkäillen tulevaa.

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen numerolla 44. Vieressä kaksikko Reeves-Wilkes. Kuva: Mark Walters

Kilpailun kärkikolmikko oli jälleen omaa luokkaansa, sillä neljänneksi ajanut Iso-Britannian toinen veljespari Sam ja Adan Christie työllistivät ruutuliputtajan vasta minuutin voittajan perään. Hollantilaisranskalainen kaksikko Bennie Streuer – Kevin Rousseau oli kilpailun viides.

MM-sarjassa tilanne säilyi kärjen osalta muuttumattomana. Brittipari Tim Reeves – Mark Wilkes johtaa 115 pisteellään. Päivärinnan pyöräkunta säilytti kakkospaikkansa niukasti, sillä kilpailun voittaja, niinikään britannialainen kaksikko Ben ja Tom Birchall kohotti pistesaldonsa 84 pisteeseen ja on enää kuuden pisteen päässä suomalaisista.

Seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside-sarja saa jakoa ensi viikonloppuna kahdella Unkarin Pannoniaring radalla ajettavalla MM-startilla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan osakilpailu 3/7 Gold Race tulokset:

  1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha
  2. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +10.848
  3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +13.990
  4. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +58.602
  5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki 59.760.

Tilanne sarjassa:

  1. Reeves/Wilkes 115
  2. Päivärinta/Veräväinen 90
  3. Birchall/Birchall 84

 

Uusin numero