Päivärinta ja Kainulainen vankistivat asemiaan MM-kärjessä

Suomalaispari kaasutteli järkevästi kakkoseksi Unkarin Pannoniaringillä ajetun kisaviikonlopun jälkimmäisessä startissa. Varma ja virheetön ajo vankisti kaksikon asemia sarjan kärkipaikalla. Päivärinnan taktiikkana oli päästä ehjänä maaliin.

– Ei lähdetä hulluttelemaan. Ehjä ajo ja varmasti maaliin ja jos paikkoja tulee, niin sitten voi iskeä, sanaili pilotti ennen 15 kierroksista kilpailua.

– Tärkeintä on pitää ranskalaiset takana, lupaili Päivärinta viitaten sarjakakkosena majailevaan Delannoy/Rousseau kaksikkoon.

Sunnuntain kilpailu jouduttiin keskeyttämään 10 ajetun kierroksen jälkeen brittiparin ulosajon vuoksi. Päivärinta/Kainulainen -duo ajoi keskeytyshetkellä kilpailun voittajan Tim Reevesin pyöräkunnan peesissä.

Päivärinta johti kilpailua avauskierroksen, mutta sitten ajoi Reeves ohi ja tilanne vakiintui. Britti johti ja Päivärinta kolkutteli kantoja muutaman kymmenyksen erolla.

Ranskalaispari Delannoy/Rousseau sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja lauantaiseen keskeytykseen sarjajohtonsa menettänyt sveitsiläispari Schlosser/Hofer neljäneksi. Päivärinta/Kainulainen duo kasvatti pistesaldonsa 101 pinnaan ja sarjajohtonsa 17 pisteeseen. Ranskalaiset on toisena ja sveitsiläiset kolmansina.

Kakkossija ei suomalaiskaksikkoa kismittänyt.

– Ajettiin letkassa renkaita säästellen. Olisin ehkä voinut Reevesin haastaa, mutta siinä olisi ollut omat riskinsä ja olisi voinut mennä koko kisa piloille. Pääasia oli, että pysyi muut takana, summasi Päivärinta kilpailunsa kääntäen huomionsa jo seuraavaan kilpailuun.

– Kuukauden päästä on Assenin kilpailu ja siinä on iskettävä täysiä. Nyt on reilupistejohto puolustettavana.

Sivuvaunujen MM-sarja, Superside WC, ylitti Unkarissa puolivälin ja seuraavan kerran kolmepyöräiset asettuvat lähtöruudukkoon elokuun alussa Hollannin Assenissa. Sarja päättyy syyskuun puolivälissä Ison Britannian Doningtonissa ajettavaan kilpailuun.

Pannoniaring, Unkari.
Sivuvaunut 3/6 kisaviikonloppu, tulokset:
Lauantai Sprintti 10 kierrosta:

1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, LCR-BMW, Suomi 20:13.084, 2. Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau, LCR-Suzuki, Ranska +0.277, 3. John Holden/Stuart Ramsay, LCR-Suzuki +25.520, 4. Mike Rocher/Anna Burkand, LCR-BMW, Sveitsi +34.406.

Sunnuntai Gold Race 10 kierrosta:
1. Tim Reeves/Gregory Cluze, LCR-Yamaha, Iso-Britannia/Ranska 20:09.820, 2. Päivärinta/Kainulainen +0.974, 3. Delannoy/Rousseau +1.904, 4. Markus Schlosser/Thomas Hofer, LCR-Suzuki, Sveitsi +3.754.

Tilanne sarjassa:
1. Päivärinta/Kainulainen 101, 2. Delannoy/Rousseau 84, 3. Schlosser/Hofer 81, 4. Reeves/Cluze 64.

Teksti ja kuva: Tiimin tiedotus/Tuomo Seppänen

Uusin numero