Päivärinta ja Kainulainen kakkosia Assenissa.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen neljäs MM-osakilpailu Hollannin Assenissa oli voittokamppailun osalta  kauden tiukin. MM-sarjassa toisena majaileva hallitseva mestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen haastoi tosissaan alkukaudesta suvereeniin tapaan kilpailuja hallinneen sarjakärjen, Ben ja Tom Birchallin. Suomalaispari peesasi brittiparia 17 kierroksen kilpailun ensimmäiset 10 kierrosta vajaan sekunnin päässä. Pieni keskittymisen herpaantuminen varvattavien osuessa kohdalle antoi briteille edun. 
–”Ajatus karkasi ja keskittyminen hieman herpaantui. Se riitti, enää en pystynyt samaan vauhtiin, mitä alussa mentiin”, luonnehti Päivärinta.
–”Piti koko ajan keskittyä satasella, että pystyi vetämään siten kun kuussatasta pitää viedä. En vielä oikein osaa viedä peliä mutkaan täydellä kaasulla. Kun tuli niitä varvattavia ja jäätiin vähän, niin ei vaan enää jaksanut skarpata tarpeeksi”, summasi suomalainen.
Päivärinta ei kuitenkaan ollut tulokseen pettynyt, päinvastoin. Päivärinta/Kainulainen kaksikko kellotti kilpailun nopeimman kierroksen, joka kulki aikaan 1:44.608 ja oli puoli sekuntia nopeampi, kuin parin aika-ajo tulos.
–”Voitto ja Birchallien lyöminen on enää itsestä kiinni. Näyttää siltä, että vie aika paljon aikaa, että saan oman ajamisen päivitettyä kuussatasta varten. Kaarrenopeudet on kasvaneet ja en vielä oikein vielä tajua miten mutkiin mennään kaasu pohjassa”.
Birchallin pyöräkunta pakeni lopulta seitsemän sekunnin päähän ja kaasutteli samalla taas hieman lähemmäksi maailmanmestaruutta. Ero toiseksi ajaneeseen suomalaispariin venyi kolmeenkymmeneen pisteeseen. Kaudesta on jäljellä kuitenkin vielä yksi osakilpailu ja kasi starttia, joten jaossa on vielä 50 pistettä. Hopeinen mitali on kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä Päivärinnan ja Kainulaisen hallussa, sillä Assenissakin kolmoseksi kaasutellut brittipari John Holden/Mark Wilkes on jäänyt jo 40 pisteen päähän.
Superside-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Kroatian Rijekassa syyskuun alussa. Grobnik-radalla ajetaan kaksi MM-starttia.
Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 4/5 osakilpailu Assen, Hollanti tulokset:
1.Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 29:55.029, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +7.201, 3. Johan Holden/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +27.129, 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda +31.680, 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha +54.307.
Tilanne sarjassa:
1.Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 150, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 120, 3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 80, 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanit/Ranska, LCR-Honda 77, 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Honda 69, 
 

Uusin numero