Päivärinta ja Kainulainen ajoivat MM-pronssia

Kaksikko kaasutteli yhden virheen säestämänä neljänneksi MM-sarjan päätöskilpailussa Saksan Oscherslebenissä. Voitolla ja kilpakumppanien oikeanlaisella sijoittumisella myös mestaruus olisi ollut mahdollinen.

Suomalaiskaksikon haaveet voitosta kariutuivat kuitenkin jo avauskierroksella, kun Päivärinnan pyöräkunnan LCR-BMW lipsahti hiekalle kaksikon ajaessa letkassa kolmantena.

Kuudenneksi tipahtanut kaksikko kipusi lopulta neljänneksi häviten kolmostilan viidellä sekunnilla.

Pronssinen mitali on kuitenkin nelinkertaiselle mestarille ainoa laatuaan ja matkustajalle, Kainulaiselle ensimmäinen.

Kainulainen teki
hienosti historiaa

Suomalaiskaksikon suorituksessa oli mukana myös historiallinen vivahde, sillä Kainulainen on ensimmäinen nainen, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyssä, ja yleensä missään moottoripyöräilyn MM-kilpailussa mitalin. Poislukien tietenkin vain naisille tarkoitetut MM-sarjat.

Nelinkertainen mestari oli tietenkin pettynyt viikonlopun antiin, mutta myös positiivisia asioita tapahtui.

– Yhteen virheeseen sorruttiin. Mutta mitali se on pronssinenkin näin vaikean kauden jälkeen, tuumaili Päivärinta pölyn laskeuduttua ja käänsi toiveikkaan katseensa tulevaan kauteen.

– Heikosti kulkeva pyörä lähtee täältä suoraan BMW,n tehtaalle, jossa siihen asennetaan täysin uusi moottori uusin sähköin. Muutakin tukea on ensi kaudeksi luvassa suoraan tehtaalta.

”Väärän värinen
tämä lätkä on”

Päivärinnan menoa koko kauden tasapainottanut Kainulainen ylsi heti tulokaskaudellaan huippusuoritukseen, mutta jotain jäi hampaan koloon.

– Väärän värinen tämä lätkä on, tuumi mitalia hypistellyt iisalmelainen.

– Kyllä minä sen tiedän, ettei kellään muulla naisella tälläistä ole. Kai minä sen myöhemmin tajuan mitä tuli tehtyä.

Maailmanmestariksi kruunattiin nuori hollantilaispilotti Bennie Streuer matkustajanaan Geert Koerts.

Kaksikko kiilasi päätösstartissa toiseksi ja peittosi päätöskisaviikonlopun kaksoisvoittajan Tim Reeves/Gregory Cluze duon viidellä pisteellä.

Päivärinnan pyöräkunta hävisi kultaisen mitalin lopulta 15 pisteen erolla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan päätöskilpailu Oschersleben, Saksa Gold Race 20 kierrosta tulokset:
1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 31:11.218, 2. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki +16.513, 3. Andrew Peach/Keith Richardson, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +17.223, 4. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW +22.492, 5. Uwe Gürck/Manfred Wechselsberger, Saksa, LCR-BMW +28.964.

MM-sarjan lopputilanne:
1. Streuer/Koerts 180, 2. Reeves/Cluze 175, 3. Päivärinta/Kainulainen 165, 4. Gürck/Wechselseberger 92.

Uusin numero