Päivärinta ja Hänni toisia Rijekan pitkässä kisassa

He ajoivat 20 kierroksen pitkässä kisassa toisiksi ja nousivat MM-pisteissä toisiksi ennen kauden päätöskilpailua Ranskan Le Mansissa. Lisäksi pyörä pelitti lauantaita huomattavasti paremmin. Se edellytti kuitenkin kohtalaisen isoa remppaa ennen sunnuntaita.

Kisan voittivat Tom ja Ben Birchall, joiden vauhti oli sen verran kovaa, että Päivärinta ja Hänni jäivät suosiolla toisiksi. Tuli taas todistettua, että toisen epäonni on toisen onni. Tim ja Tristan Reeves nimittäin joutuivat keskeyttämään vaihdelaatikon hajottua seitsemännellä kierroksella. Näin MM-pistetilanne meni uusiksi.

Birchallit johtavat 131 pisteellä, Päivärinta ja Hänni ovat toisia 117 pisteellä ja Reevesin veljekset kolmansia 102 pisteellä. Birchallit ottivat siis tukevan otteen MM-kultaan, kun vain yksi kisa on ajamatta. Mutta kaikkeahan voi tapahtua – jos Birchallit keskeyttävät Le Mansissa, Päivärinnalle riittää toinen sija MM:n uusimiseen.

– Olimme parhaimmillaan kahden sekunnin päässä Birchalleista, mutta sitten kierroksella ohitettavat aiheuttivat harmia ja tipuimme heidän kyydistään. Lisäksi käteni väsyivät kisan loppupuolella, Pekka kertoi. Tehtyjen muutosten myötä myös renkaat kestivät pitkän kisan loppuun asti ja varsinkin kilpailun alkupuolella Päivärinta ajoi huippunopeita kierrosaikoja.

Kotimatka Rijekasta alkoi kohta kisan päätyttyä, sillä maanantai-illaksi on ehdittävä Travemundeen, jonne on matkaa melkein 2000 kilometriä.

***

Päivärinta ja Hänni kolmansia launtaina, britit juhlivat Rijekassa

Ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan viime vuoden maailmanmestari Pekka Päivärinta ja hänen sveitsiläinen matkustajansa Adolf Hänni ajoivat kolmansiksi Kroatian Rijekassa lauantaina ajetussa MM-sprintissä.

MM-lähdön voittivat britit Tim ja Traistan Reeves ja niinikään britit Birchallin veljekset Tom ja Ben olivat toisia. Päivärinta jäi voittajista relun seitsemän sekunnin päähän.

MM-pisteissä ennen kahta viimeistä MM-osakilpailua ovat nyt kärjessä Birchallit 106 pisteellä. Reevesin veljeksillä on 102 ja Päivärinnalla ja Hännillä 97 MM-pistettä.

– Reeves pääsi karkuun ensimmäisellä kierroksella, kun tönivät toisiaan Birchallien kanssa. Me jäimme parin sekunnin päähän viime vuoden parhaista kierrosajoista. Renkaat olivat aivan loppu, kun tulimme maaliin, Päivärinta kertoi kilpailun jälkeen.

– Mikään ei tunnu nyt toimivan. Tuntuu, ettemme pääse mihinkään. Sunnuntain pitkässä kisassa on tekemistä, että pääsemme maalin, pettynyt Päivärinta sanoi ja muistutti, että kaikki on tehty, mitä on voitu.

– On mahdollista, että syyskuun alussa ajettavaan Le Mansin viimeiseen osakilpailuun otamme alle vanhan rungon, Päivärinta sanoi arvoituksellisesti.

Rijekassa ajetaan sunnuntaina vielä toinen MM-startti, joka on 20 kierroksen Gold Race.

Uusin numero