Päivärinta ajoi toiseksi MM-sarjan päätöskisassa Le Mansissa

Suomalaiskaksikko oli mukana kilpailun voittokamppailussa kahden englantilaisparin ja yhden ranskalaiskaksikon kanssa.

Päivärinnan oli kuitenkin heitettävä haaveet voitosta, kun LCR-BMW:n ohjauslaitteistoon tuli kilpailun puolivälissä vika, eikä etupyörä kääntynyt vasempaan kuin muutaman asteen. Onneksi Bugatti-radalla on etupäässä oikealle kääntyviä kaarteita, mutta haitta oli silti suuri

– Vauhtia oli tiputettava, sillä en voinut ajaa mutkia sladissa, kun ei voinut ohjauksella vastata luisuihin, selvitti keravalainen kilpailun jälkeen.

– Tiukkaa oli kisa kärjessä siihen asti, kun vika ilmeni. Birchallit meni menojaan, mutta ranskalaispari jätettiin taakse. Täytyy kyllä tunnustaa, että voittaja meni niin kovaa, ettei me sille mitään voitu. Sekunnin verran olisi pitänyt vielä nipistää kierrosajoista, summasi suomalaispilotti.

Brittiveljekset Ben ja Tom Birchall voittivat päätöskilpailun kymmenen sekunnin marginaalilla suomalaispariin. Ranskalaiskaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau peesasi Päivärintaa ruutulipulle puolen sekunnin päässä. Suomen mestaripari Eero Pärm/Mairon Meius oli kilpailussa kymmenes.

Maailmanmestariksi jo aiemmin kruunattu Tim Reeves/Gregory Cluze duo joutui keskeyttämään kilpailun, mutta brittiläis-ranskalaisen parin piste-etumatka riitti mestaruuteen.

Birchalin veljekset ottivat MM-hopeaa. Himmein mitali meni Le Mansissa kahdeksanneksi sijoittuneelle saksalaisparille Uwe Gurck/Manfred Wechselberger.

Päivärinta sijoittuu sarjassa yhdenneksitoista kahdesta kilpailusta ansaitsemillaan 29 pisteellään. Duo Petri Makkula/Harri Asumaniemi oli seitsemäs.

MM-sarja on tältä vuodelta ajettu, mutta Päivärinnan kalenterissa on vielä yksi kilpailu. Keravalainen kutsuttiin mukaan Hollannin sarjan kilpailuun, joka ajetaan Assenissa lokakuun puolivälissä. Samalla mies testaa toista purkkiorjaa, sillä Kirsi Kainulainen tuuraa Timo Karttialaa Hollannissa.

Le Mans, Ranska.
Ratamoottoripyöräily sivuvaunuluokan 8/8 MM-osakilpailu:

1) Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 31.14,118, 2) Pekka Päivärinta/Timo Karttiala, Suomi, LCR-BMW + 10,354, 3) Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki +10,834.

Loppupisteet:
1) Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 201, 2) Birchall/Birchall 185, 3) Uwe Gurkc/Manfred Wechselberger, Saksa, LCR-BMW 112,…7) Petri Makkula/Harri Asumaniemi, Suomi, LCR-BMW 78,…11) Päivärinta/Karttiala 29.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero