Päivärinta ajaa MM-kullasta viikonloppuna Saksan Schleizissa

Tämä tietenkin edellyttää, että Pekka Päivärinta/Adolf Hänni -kaksikko onnistuu Schleizer Dreieck-katuradalla ajettavissa kahdessa MM-startissa.

Voitto molemmissa starteissa sinetöisi tittelin kohtalon komeasti, mutta ajaminen kärkikolmikkoonkin takaisi hyvät lähtöasetelmat päätöskisaan Ranskan LeMansiin.

– Schleiziin startataan varmistelumielellä. Tietenkin voitto jommassakummassa kisassa antaisi pelivaraa viimeiseen osakilpailuun. Toisaalta taas liika varmistelu saattaa kostautua, pähkäili keravalainen tulevan viikonlopun taktiikkaa.

– Schleizin rata on ollut meille aina hyvä, joskin se kysyy paljon purkkiorjalta. Joka tapauksessa varmaa ja ehjää ajoa lähdetään tekemään, tietää Päivärinta.

Viikonlopun asetelmat ovat sellaiset, että viimeisiä kisoja hallinnut brittipari Ben ja Tom Birchall ovat pakkovoittojen edessä. Sarjassa kolmosena majaileva veljesduon on voitettava kaikki jäljellä olevat kilpailut elätelläkseen mestaruushaaveita. Tämäkään ei auta, mikäli Päivärinta/Hänni kaksikko sijoittuu kaikissa jäljellä olevissa kilpailuissa kolmen sakkiin.

Myös sarjassa toisena oleva saksalais-britannialainen pari Jörg Steinhausen/Ashley Hawes tarvitsee onnistumisia peitotakseen suomalaisen.

MM-tilanne ennen viikonlopun kilpailuja:
1. Päivärinta/Hänni 146, 2. Steinhausen/Hawes 129, 3. Birchall/Birchall 116, 4. Lawrie/Neave 87,…8. Makkula/Karttiala 50.

Uusin numero