Päivärinnalla on edessään kiireinen viikonloppu Saksassa

Saksan Schleizissa ajettava kauden kolmanneksi viimeinen MM-kisa viikonloppu pitää sisällään kaksi erillistä MM-starttia ja yhden IDM-sarjan kilpailun.

Schleizer Dreieck nimellä kulkeva perinteistä rikas katurata on keravalaiselle ennestään tuttu, myös pärjäämismielessä, sillä Päivärinnan palkintokaapissa on useampikin Schleizista tienattu pokaali. Seassa myös voitoista kertovia muistoja.

– Paremmin tämä rata sopii meille, kuin viimekertainen Sachsenring. Voittojakin on sieltä haettu, muttei rata silti meitä, tai ketään muutakaan suosi, arvelee Päivärinta.

Suomalais-sveitsiläinen pari starttaa viikonlopun kahteen MM-starttiin osin uusin eväin. LCR-Suzuki on saanut uuden hiilikuituisen katteensa alle jälleen uutta kehitysosaa. Tällä kertaa päivitys parantaa ajopelin ajettavuutta, sillä takajousitus meni uusiksi.

– Pyörään tehtiin taas iso huolto. Takaiskunvaimennus uusittiin täysin. Olen pitkään miettinyt tuon pelin ajettavuutta ja jos olen oikeassa, niin uusi takajousitus ratkaisee monta ongelmaa, Päivärinta mietiskeli.

Aikaa uusien osin testaamiseen kaksikolla on normaalia kisaviikonloppua enemmän. Kaksi erillistä harjoitus-ajoa ja kolme vähintään puolituntista aika-ajo sessiota edeltää lauantain ja sunnuntain kolmea kisastarttia. Schlezissa ajetaan lauantaina iltapäivän aluksi MM-sarjaan kuuluva 11-kierroksinen sprintti ja sunnuntaina puolet pidempi MM-startti, ns. Gold Race, sekä 22 kierrosta kestävä IDM-sarjan kilpailu.

– Helppoa ei tule olemaan. Kaikki kolme kisaa ajetaan, mutta pääpaino on ehdottomasti MM-starteilla. Podiumille pitäisi päästä, että säilyy mahdollisuudet mestaruuteen, kaavailee suomalaispilotti ja uskoo mahdollisen menestyksen helpottavan loppukautta.

– Jos pärjätään IDM-startissa on meillä mahdollisuus jättää yksi sarjan lopuista kisoista ajamatta ja säästää paukkuja MM-sarjan kahteen päätöskisaan.

Tilanne sarjassa ennen kolmea viimeistä MM-kisaviikonloppua:
1. Reeves/Hawes 95, 2. Päivärinta/Hänni 84, 3. Birchall/Birchall 82, 4. Steinhausen/Cluze 81, 5. Schlosser/Hofer 64.

Uusin numero