Päitsivoittaja Hellsten tekee come backin! ”Iso hymy huulilla”

Antti Hellsten yllätti kaikki viime vuonna kauden päätteeksi ilmoittamalla päättävänsä pitkän ja menestyksekkään kilpauransa. Nyt mies on tekemässä kuitenkin väliaikaisen paluun kilparadoille, sillä hän tulee kisaamaan viikonloppuna Vantaan Vauhtikeskuksessa enduron SM-finaalin yhteydessä ajettavassa joukkuekilpailussa, jossa edustaa Vantaan värejä.

– Päätös paluusta kilpailukuvioihin on tullut pikkuhiljaa kesän ja syksyn aikana. Mua on pitkin vuotta kysytty Vantaan joukkueeseen ajamaan ja tuossa puolitoista kuukautta sitten päätin, että no hittolainen annetaan nyt sitten mennä. Alkuun treenaaminen oli aika hankalaa, mutta nyt viimeiset pari viikkoa on jo tuntunut ihan mukavalta, joten kisaan lähtöpäätös tuntuu nyt oikealta sekä hyvältä, Hellsten taustoittaa.

Moninkertainen MM- ja SM-mitalisti lähtee hakemaan kaappiinsa täydennystä viikonlopun kilpailusta yhdessä joukkuetovereidensa Kimmo Hurrin ja Jiri Leinon kanssa.

– Odotus kisasta on oikeastaan se, että pystyisin puristamaan koko kilpailun ja ajamaan hyviä pätkäaikoja. Ja myös jos koko joukkueella kulkee hyvin, niin päivän kruunaisi kyllä joukkuemitali.

Mennyt kesä oli erilainen, sillä Hellsten pääsi vihdoin tekemään asioita, joista jäi paitsi kisavuosinaan.

– Oli tosi mukava kesä ja pääsin nauttimaan vähän muista asioista, joita aikaisempina vuosina en ole päässyt toteuttamaan kilpailemisen takia. Olen ajanut vuoden aikana nyt 30 tuntia ja nyt vasta näin lähellä kilpailua on alkanut vähän tuntua siltä, että pääsispä jo ajamaan!

Antti Hellsten. Kuva: FIM

Entä nähdäänkö miestä mahdollisesti kilpa-areenoilla myös ensi kaudella?

– No katsotaan nyt eka, mikä fiilis jää tuosta lauantain kilpailusta ja kuulostellaan sen jälkeen vähän mitä mieltä Antti on. Tällä hetkellä en ole siis miettinyt jatkoa millään tavalla. Mutta kaiken kaikkiaan kiva päästä kilpailemaan ja lähden nauttimaan kilpailusta iso hymy naamallani! Hellsten päättää.

Hellsten saavutti kaudelta 2017 enduron E2-luokan SM-hopeaa ja enduron joukkuekilpailun MM-pronssia. Vuonna 2016 hän voitti Enduron E2-luokan Suomen mestaruuden ja kausina 2015 ja 2014 hänet kruunattiin E1-luokan Suomen mestariksi. Joukkueiden MM-pronssia hänellä on aiemmin myös vuosilta 2008 ja 2015. Hellsten on vienyt nimiinsä myös Päijänteen Ympäriajon kahdesti, vuosina 2014 ja 2016.

Viikonloppuna ajettavan enduron SM-finaalin ja SM-joukkuekilpailun kilpailukeskuksena toimii Lavangon crossirata Vantaan Vauhtikeskuksessa. Kisatoimisto, varikkotoiminnot ja yleisöpalvelut sijaitsevat crossiradalla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vauhtikeskuksessa on myös kilpailun lähtö ja maali sekä Racing Bike maastokokeet 3, 6 ja 9.

Kisan kolme maastokoetta tarjoavat kilpailijoille monipuolisen reitin. Lopen Enduro MK1 ajetaan Seutulassa pellolla, Pallas rakennus MK2 Hanskallion läheisyydessä vaihtelevassa maastossa ja Racing Bike MK3 motocross-radalla ja sen ympäristössä.

 

Uusin numero