Päitsin kärjessä tuttu tahti

Kuljettajat ovat siis käyneet Päijänteen pohjoispäässä Jyväskylässä ja jatkaneet matkaa Päijänteen itäpuolta kohti yötaukopaikkaa Vierumäkeä.  17. maastokoe oli  Joutsan JoSeMoRa.

Toisena on Nummelan Roni Nikander, joka on jäänyt Kantosesta noin kolme ja puoli minuuttia. Kolmantena on Jämsän Seudun Moottorikerhon Janne Suominen.

Jyväskylän Kuokkalan maastokokeen lähdössä tavoitettu  Suominen oli astetta tyytyväisempi mies kuin aamulla. Kolmanneksi MK 14 aikana kirinyt Suominen valitteli aiemmin tasapainoaan, mutta Jämsän seudun maastokokeilla pyörä oli kulkenut enimmäkseen pystyasennossa.

– Ei tää nyt enää ole sellaista rämpimistä. Olen näihin kohelluksiin nähden ihan tyytyväinen. On vaan pitänyt lisätä vauhtia, niin pysyy paremmin pystyssä, hyväntuulinen Suominen totesi.

Neljännestä paikasta kamppailevat Sipoon Marko Laaksonen ja Tuusulan Jari Mattila. Maastokokeen 17 jälkeen Laaksonen on neljäntenä ja Mattila viidentenä.

Päitsi-konkari Marko Laaksonen sanoi Kuokkalassa ajon vähän tökkivän, vaikka kuljettaja onkin pärjännyt erinomaisesti yleiskilpailussa ja hyvä rytmi näyttäisi löytyneen lauantain aikana.

– Menee kyllä ihan hyvin, mutta kun nää muutkin menee niin saakelin kovaa, Laaksonen nauroi Kuokkalan MK:n lähdössä.

Kova spoori ei ole Laaksosen makuun paras mahdollinen etenemisen kannalta, vaan hän kertoi ajavansa mieluummin pehmeämmässä maastossa.

Oravasaaren (MK16) jälkeen kuudenneksi nousseen Kuhmoisten Lauri Pohjosen vauhti oli kohdillaan lauantai-iltapäivänä. Useiden muiden kuskien tapaan, Pohjonen kehui päivän maastokokeiden ajo-olosuhteita.

– Etenkin Jämsässä reitit olivat ihan jäässä. Mutta se sopii mulle, sellainen kovavauhtinen meno. Olo on muutenkin ihan hyvä, pyörä kulkee hienosti ja voimat on ihan hyvät. Siirtymä Jämsästä tänne Kuokkalaan on niin pitkä, että ehtii tulla vähän kylmä, kertoi pyöränsä pakoputken edessä sormiaan lämmitellyt Pohjonen Jyväskylässä.

Seitsemäntenä on Nummelan Markus Michelsson, kahdeksantena Sipoon Valtteri Salonen, yhdeksäntenä Mäntsälän Toni Peltonen  ja kymmenentenä saman kerhon mies Miko Mellin.

Valtteri Salonen kertoi Kuokkalassa saaneensa ajokkinsa paremmin hallintaan ja kaatuilun vähentyneen. Haapajoen maastokokeella Salosen polvi kuitenkin vääntyi ja Kuokkalassa siihen koski vähän.

– Katotaan illalla, missä kunnossa polvi on, Salonen totesi.

Mellinin vauhti on hidastunut eilisestä. Aurinkoisessa Kuokkalassa mies kuitenkin jaksoi heittää huulta.

– Lumisten ajo-olosuhteiden piti sopia minulle, mutta ei ne näköjään sovikaan, Mellin hörähteli.

– Maastokokeilla ei oikein kulje, mutta katotaan nyt miten henkinen kantti kestää. Onhan noilla siirtymillä ihan kivaa ajella. Ja ilmakin alkaa hipoa kymppiä.

Pitkään neljäntenä ollut Riku Nikander putosi MK13:n aikana yllättäen yleiskilpailussa monta sijaa alaspäin. MK 17 jälkeen Riku Nikander on yleiskilpailun 11.

Kuokkalassa Nikander kertoi kaatumisen vieneen useita minuutteja.

– Hassissa lensin mukkelismakkelis. Osuin reitillä olleeseen reikään, jossa taisi olla vähän terävämpi reuna. Reitti oli tosi reikäinen muutenkin.

Lauantaina ajetaan kaikkiaan 15 maastokoetta. Viimeinen maastokoe on MK 22 Heinolan motocross-radalla. Sinne ensimmäinen kuski starttaa ihanneaikataulun mukaan kello 20.21. Vierumäen yötauon huoltoon ensimmäinen saapuu noin 20.45. Kaikkiaan kilpailussa on 29 maastokoetta. Sunnuntaina ensimmäinen starttaa reitille kello 8.01. Sunnuntaina ajetaan samat 7 maastokoetta kuin perjantaina, mutta toiseen suuntaan. Maali on Vuosaaren satamassa. Sinne ensimmäinen saapuu ihanneaikataulun mukaan noin kello kolmelta.

Tilanne MK 17/29:
  1. Oskari Kantonen  4.15.07,68
  2. Roni Nikander +3.37,52
  3. Janne Suominen +8.32,44
  4. Marko Laaksonen + 8.45,48
  5. Jari Mattila + 9.03,69
  6. Lauri Pohjonen + 9.34,58
  7. Markus Michelsson + 9.59,76
  8. Valtteri Salonen + 12.54,46
  9. Toni Peltonen + 12.56,05
10. Miko Melli + 14.29,10

Tämän hetken kymmenen kärjestä Laaksonen ja Michelsson saivat 20 sekuntia aikasakkoa, koska heidän pyöränsä eivät käynnistyneet lähdössä aamulla.

Tulosseuranta:
http://www.fin-enduro.com/tulokset/paitsi12/yleis.html
 

Uusin numero