Pahoja kaatumisia Moto2-luokan harjoituksissa – Kallio neljäs

Punaiset liput keskeyttivät lauantain harjoituksen jo siinä vaiheessa, kun Kallio oli ehtinyt kiertää 5,9 kilometrin mittaisen radan kolme kertaa.

Malesialaiskuljettaja Azlan Shah ja japanilainen Tetsuta Nagashima kolaroivat radan 13. mutkassa sillä seuraukselle, että jälkimmäinen siirrettiin paareilla hiekoilta ja edelleen ambulanssilla ratasairaalaan.

Ratasairaalassa ilmeni, että Nagashiman oikeassa olkapäässä ja jalassa on murtumia. Hänet siirrettiin jatkohoitoon Coventryn sairaalaan.

Shah poistui kolarin jälkeen onnekseen omin avuin ratavarikolle. Pyörä oli hetken tulessa, mutta ainekset pahempaankin olivat olemassa.

Myös session lopulla nähtiin kova kaatuminen, kun espanjalainen Axel Pons meni nurin kuudennessa mutkassa.

Harjoituksen kärkeen karautti saksalainen Jonas Folger ajalla 2.07,811. Hän kukisti toiseksi sijoittuneen Kallion Marc VDS-tiimikaverin ja sarjaa 12 pisteellä suomalaiseen johtavan Esteve Rabatin 0,301 sekunnilla.

Sessio ei sujunut Rabatinkaan osalta murheita. Kalexissa ilmeni tekninen ongelma viimeisellä minuutilla ja Rabat joutui työntämään pyöränsä pois rata-alueelta.

Kallio ajoi Britannian GP-viikonvaihteen tähän mennessä kovimman aikansa 2.08,251, joka riitti siis neljänteen sijaan 0,440 sekuntia Folgerin takana.

Espanjalainen Maverick Vinales kiilasi tuloslistalla Kallion eteen 48 tuhannesosan turvin.

Niklas Ajo ajoi Husqvarnan tehdaspyörällään Moto3-luokan lauantain harjoituksessa 12:nneksi ajalla 2.15,161. Kärkipaikan Hondalla poimi haltuunsa espanjalainen Alex Rins 0,889 sekuntia Ajoa kovemmalla ajalla.

Perjantaina parhaasta vauhdista vastannut Ajon englantilainen tallikaveri Danny Kent oli 11:s. Kent oli 0,118 sekuntia suomalaista nopeampi.

Moto3-luokan MM-sarjan kauden 12:s aika-ajo käynnistyy launtaina klo 14.35. MotoGP-luokan aika-ajo 2 on vuorossa 16.35. Moto2-luokan sunnuntain kilpailun lähtöpaikat ratkaistaan klo 17.05 alkaen.

Uusin numero