Paavilainen toinen Valenciassa

Viikonloppu ei ollut Paavilaiselle helppo. Paavilainen lähti Valenciaan peukalo murtuneena loukattuaan sen Jerezin Red Bull Rookies:n testeissä. Aika-ajoissa Paavilainen ei saanut kunnon vetoa aikaiseksi, ja viimeiseen settiin sattui vielä epäonneksi viallinen takarengas.

Kilpailuun Paavilainen starttasi ruudusta 15. Kilpailuihin otettiin 45 nopeinta kuljettajaa, kun osallistujia aika-ajoissa oli 51 kuljettajaa.

– Ensimmäisessä kilpailussa pääsin heti hyvin ajorytmiin. Tosin juutuin hieman kympin sakkiin, kun en halunnut ottaa isompia riskejä kilpailun alussa. Sain ajettua kärkiryhmän kuitenkin kiinni, ja muutama kierros ennen maalia olin noussut viidenneksi, kunnes suoraan edessä Espanjalainen Giral kaatui suoraan eteeni. Tästä aiheutui isompi kolari, kilpailu keskeytettiin punalipulla, ja minut tuomittiin keskeyttäneeksi, kertasi Paavilainen.

Sunnuntain kilpailulähtö sujui mieheltä kuitenkin kirkkaammin, kun Paavilainen pääsi nousemaan palkintokorokkeelle kilpailun päätyttyä.

– Toiseen lähtöön jouduin lähtemään tiimin varapyörällä, koska pyöräni kärsi niin pahoja vaurioita ettei sitä ehditty korjata kuntoon. Pyörä tuntui kuitenkin hyvältä ja ajo varmalta. Päätin hieman varmistella alkukierrokset tasaisella ajolla kärkiryhmässä ja yrittää iskeä sitten lopussa. Toiseksi viimeisellä kierroksella nousin kakkospaikalle, kärkimies oli hieman karannut, mutta sain pidettyä kakkospaikan ruutulipulle, summasi hyväntuulinen Paavilainen viikonlopun tapahtumia palkintojenjaon jälkeen.

Kauan ei Paavilainen pääse podiumpaikkaansa juhlistamaan, kun Valenciasta siirrytään ensi viikonlopuksi Jereziin Red Bull Rookies:n ensimmäiseen osakilpailuun.

Uusin numero