Paavilainen kovaan seuraan Suzukassa: Stoner, Espargaro, Smith

Honda ilmoitti jo hyvissä ajoin keväällä, että MotoGP-luokan kaksinkertainen maailmanmestari Casey Stoner palaa kaksipyöräisten kilparadoille Suzukassa.

Yamahan huhuiltiin pistävän vastavetona peliin puolestaan Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon, mutta se kuvio ei toteutunut.

Yamaha poimii kuitenkin MotoGP-luokasta Suzukaan kaksi muuta huippunimeä, eli Pol Espargaron ja Bradley Smithin. Kaksikko kilpailee MotoGP-luokassa Yamahan Tech 3-tiimin väreissä.

Endurancen MM-sarjassa keikkaluonteisesti vierailevat Espargaro ja Smith saavat Suzukassa Yamahan tehdastiimiin rinnalleen Katsuyuki Nakasugan. Nakasugallakin on kokemusta MotoGP-luokasta lähinnä testikuljettajan roolissa.

Yamaha on kilpaillut Suzukan 8 tunnin kisassa tehdastiimin statuksella viimeksi vuonna 2002. Trio kiertää rataa uuteen YZF-R1:een pohjautuvalla pyörällä. Tiimipäällikkönä Suzukassa häärää Wataru Yoshikawa.

Espargaro ja Smith
ovat innoissaan

– Olen todella iloinen, että Yamaha valitsi minut riveihinsä maailman yhteen tunnetuimpaan moottoriurheilutapahtumaan. Tämä on minulle suuri kunnia, hehkuttaa viime viikolla käsileikkauksessa käynyt Espargaro.

– Minulla on kuitenkin paljon uutta opittavaa, eikä minulla ole harhakuvia tulevasta. En ole koskaan aiemmin ajanut endurance-kisaa, enkä tunne YZF-R1 -pyörää. Lisäksi MotoGP-kalenteri on erittäin vaativa, joten oppiminen tässä tapauksessa uuteen tulee tapahtumaan Suzukan harjoitusten yhteydessä, jatkaa Espargaro.

MotoGP-luokan edellisessä MM-osakilpailussa Ranskan Le Mansissa säväyttänyt Smith on hänkin intoa täynnä uutta kokemusta ja seikkailua silmäillessään.

– Ensinnäkin minun on annettava Yamahalle massiivinen kiitos mahdollisuudesta osallistua legendaariseen Suzukan 8 tunnin kisaan. Siitä tulee varmasti unohtumaton tapahtuma ja uusi luku Yamaha-urallani.

– Ajan Suzukassa Yamahan tehdastiimissä ja kisa otetaan ehdottomasti tosissaan. Tulen tekemään taatusti parhaani, vakuuttaa Smith.

Espargaron ja Smithin seuraavat suuret haasteet odottavat vuoroaan jo tulevana viikonvaihteena, kun MotoGP-luokan kauden kuudes MM-osakilpailu ajetaan Mugellon radalla Italiassa.

Smith on pisteissä seitsemäntenä ja Espargaro kahdeksantena.
 

Uusin numero