Pääsponsori hylkäsi MotoGP-tiimin tylysti MM-sarjan aattona

Kuvio on kieltämättä erikoinen, kimurantti ja hämmentävä jopa monissa liemissä keitetylle 52-vuotiaalle Martinezillekin, joka saavutti omalla aktiivurallaan neljä maailmanmestaruutta.

MotoGP-luokassa vuoden 2006 maailmanmestaria Nicky Haydenia ja Eugene Lavertya Honda-pyörillä ajattava Martinez kertoi vielä jokunen aika sitten, että heidän sopimuksensa malesialaisen energiajuomayhtiön kanssa jatkuu tällä kaudella. Martinezin mukaan sopimus sisältää edelleen option ensi vuodesta.

Tähän on kuitenkin tultu: Asparin mekaanikoilla on riittänyt Losailin aavikkoradan varikkoboxissa ylimääräistä työtä, kun pyörät on riisuttu Drive M7-logoista.

Ja tähän todennäköisesti ainakin Asparin taholta mennään: oikeudessa tavataan.

Myös toisen, eli Cal Crutchlowia ja kohutulokas Jack Milleria ajattavan Honda-tiimin, tai paremminkin sen pääsponsorin ympärillä on menossa melkoinen kohu.

Martinezin tavoin MotoGP-piireissä pitkään vaikuttaneen italialaisen Lucio Cecchinellon johtaman LCR-tiimin uusi pääsponsori CWM FX saattaa olla pulassa.

Arvostettu brittijulkaisu Motorcyclenews näet kertoi Qatarin GP:n alla, että CWM FX-yhtiöä tutkitaan epäiltynä mahdollisesta rahanpesusta.

Poliisi oli pidättänyt asian tiimoilta alkuviikolla 13 henkilöä yhtiön Lontoossa sijaitsevasta päätoimipisteestä.

MotoGP-luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät tänään Losailissa klo 18.55. Sitä ennen rataa kiertävät Moto3- ja Moto2-luokkien kuljettajat.
 

Uusin numero