Pääsponsori haluaa Rossin ja Lorenzon jatkavan Yamahalla

Yamahan nokkamies Lin Jarvis on jo käynnistänyt keskustelut molempien kuljettajien kanssa. Mikäli neuvottelut sujuvat Jarvisin laatimalla käsikirjoituksella, niin uudet sopimukset tuodaan päivänvaloon viimeistään kesän kynnyksellä.

Movistarin päällikkö Luis Velo korostaa, että päätös on täysin Yamahalla ja että se ei osaltaan halua sen suuremmin vaikuttaa asiaan. On kuitenkin täysin selviö, että Jarvis kuuntelee ison pöytänsä ääressä pääkumppanin ajatuksia huolella ja hätiköimättä.

Ja se ajatus tulee kiteytettynä tässä: Movistar haluaa nähdä Yamahan tehdastiimissä espanjalaiskuljettajan sekä Rossin, jonka markkina-arvo on edelleen megaluokkaa maailmalla.

– Kyllä, haluamme nähdä espanjalaisen kuljettajan aina tässä tiimissä. Nyt meillä on sellainen ja olemme erittäin iloisia, että Valentino kilpailee hänen rinnallaan. Tämä on toivomamme tilanne, alleviivaa Velo.

– Telefonica Movistar on maailmanlaajuinen yhtiö ja teemme pääosan bisneksestä sittenkin Espanjan ulkopuolella. Valentino on erityisesti tässä mielessä loistava brändi meille ja toivottavasti näin on tulevaisuudessakin, jatkaa Velo.

Pol Espargaro jo
valmiina poimittavaksi

Yamahalta ja Velolta löytyy toki myös varasuunnitelma, jos Lorenzo päättäisi karistaa Yamahan pölyt kengistään. Se vaihtoehto on tosin epätodennäköinen. Yamahalle uskollisuutta vannonut Lorenzo on jo kertaalleen aiemmin ehtinyt kieltäytyä Hondan täkystä.

Mutta jos Lorenzo päättää lähteä, niin korvaava kuljettaja on hyvissä ajoin katsottuna. Hän on Moto2:n maailmanmestarina MotoGP-luokkaan täksi kaudeksi noussut espanjalaiskuljettaja Pol Espargaro. Espargaron veljeksistä nuorempi kasvaa kohisten korkoa ranskalaisen Herve Poncharalin johtamassa Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä.

– Painotan kuitenkin edelleen se, että lopullinen päätösvalta sopimusasioissa on Yamahalla. Tietenkin meillä on oma mielipiteemme ja olemme sen tuoneet julki. Keskustelut ovat koko ajan käynnissä, Velo valottaa neuvottelutilannetta.

MotoGP-sarjan seuraava ja samalla kauden toinen MM-osakilpailu ajetaan ensi viikolla Austinin myös korkeuseroiltaan mahtavalla COTA-radalla Teksasissa.
 

Uusin numero