Päällikkö Pyrhösellä on pipolle käyttöä vilakassa Valkenswaardissa

Sääennusteet eivät tosiaankaan lupaa huhtikuun vaihteesta huolimatta Valkenswaardiin mitään keväisiä vauhtikekkereitä: yöpakkasia, päivälämpötila noin viiden asteen tuntumassa ja mahdollisesti lumisadetta sunnuntai-iltapäivänä MX1- ja MX2-luokkien karsintaerien aikoihin.

Edessä on siis lämpötilan osalta melkoinen muutos kauden kahteen aiempaan ja ajoittain jo turhankin tukalissa olosuhteissa ajettuihin Qatarin sekä varsinkin Thaimaan osakilpailuihin.

Valkenswaard on kuitenkin ollut aina kuljettajien pitämä rata ja kisa. Monien mielestä pitkä kausi käynnistyy todenteolla vasta Valkenswaardissa, vanhalla mantereella ja vanhalla kisaformaatilla ilman supererä-kikkailua.

Radan luonnetta
on muutettu

Valkenswaard saattaa tosin lisätä paitsi kelien, myös radan luonteen osalta vaikeusastetta ainakin nuoremman kuljettajakaartin keskuudessa.

Valkenswaardissa starttipaikka on palautettu niille sijoilleen, jossa se vaikutti vuoteen 2004 asti. Lisäksi ajosuunta on käänteinen siihen nähden, mihin kaudesta 2007 lähtien on totuttu. Radan layout’in osalta on palattu osittain aina muistojen kultaamalle 1970-luvulle asti.

Belgian puolelta ison fanikaartin jälleen Valkenswaardiin houkuttelevalla Kevin Strijbosilla ei ole ainakaan mitään sitä vastaan, että eteläisessä Hollannissa palataan radan luonteen osalta ajassa taaksepäin, päinvastoin.

– Rehellisesti sanottuna se on minusta parempi vaihtoehto. Ero ei ole mitenkään suuri, mutta entisen ja nyt taas siis käyttöön otettavan radan luonne tuntui vain jotenkin luonnollisemmalta ja jouheammalta, joskin myös haastavammalta.

– Olen iloinen tästä muutoksesta senkin vuoksi, että MM-sarja kiertää vuodesta toiseen siksi paljon samoilla radoilla. Tällainen muutos merkitsee mielenkiintoista vaihtelua myös kuljettajan kantilta katsottuna, sanoo Strijbos.

Strijbos ei anna kehnolta vaikuttavan kelin pilata mielialaansa. Tässä hän puhuu useamman kuljettajan suulla.

– Onhan täällä ollut kieltämättä turhankin kylmää, mutta käytännössä kaikki ovat ehtineet valmistautua tähän niin Hollannin kuin Belgiankin puolella, Strijbos viittaa Keski-Euroopan kevättä pitkittäneeseen säärintamaan.

Strijbos on Qatarin ja Thaimaan jäljiltä Tony Cairolin hallitseman MX1-luokan pisteissä kuudentena. Pyrhösen johtaman tiimin kuljettajat Rui Goncalves ja nilkkavammasta kärsinyt Xavier Boog löytyvät sijoilta seitsemän sekä kymmenen.

Viime viikonvaihteessa ajetun Hollannin sarjan koleudessa käsiensä puutumista harmitellut Harri Kullas hakee MX2-luokassa nousua sijalta 20.
 

Uusin numero