Oskari Kantonen Racegear CC Joutsan nopein

Joutsan ratakeskuksessa ajetun Cross Countryn Suomen Cupin 2. osakilpailun, Racegear CC Joutsan nopein oli Oskari Kantonen. Kantonen voitti Yleisen luokan reilulla 40 sekunnilla ennen Moottoriliiton valmennuspäällikkönä toimivaa Tomi Konttista, kolmas oli Joonas Heimonen, joka jäi Kantosesta reilut neljä minuuttia.

Kantonen oli tyytyväinen kisaansa ja pyörävalintaansa.
– Pyorä toimi hienosti ja crossipyörä oli ihan oikea ratkaisu tällaiseen patikkoon mitä tännekin loppua kohden tuli. Hyvä sillä oli vedellä. Kaikki toimi ja jaksoin ihan hyvin ajaa tämän kaksituntisen. Kisa meni kaikkiaan hyvin. Tottakai tuo lähtöpaikka auttoi myöskin, että pääsi hyvin kärkeen.

Ensimmäisen osakilpailun voittaneen Samuli Aron toipuessa Vantaan MM-crossin loukkaantumisestaan Kantonen pääsi edelliskisan kakkossijan myötä starttaamaan kärkipaikalta. Kärjessä Kantonen ajoikin miltei koko kisan, pois lukien hetken sen jälkeen kun Kantonen kävi huollossa ennen Joonas Heimosta.

-Vähän aikaa Heimosen Joonas oli edellä kun se pääsi huollossa ohi mutta sen jälkeen kun sain Joonaksen kiinni niin hän päästi reilusti ohi.

Parolassa ajetun ensimmäisen osakilpailun kolmonen Mikko Pihlajavesi oli Joutsassa neljäs ja vastaavasti edelliskisan nelonen Kimmo Hurri ajoi tänään viidenneksi. Kantonen johtaa Cross Countryn Suomen Cup -sarjaa 2. osakilpailun jälkeen.

Kisan suurimman osanottajamäärän keränneen Harrastelijat luokan voiton vei Jan Puura (J-PMK), toinen oli Henri Nykopp (MENS) ja kolmanneksi ajoi Jari Åberg (EMK). Edellisten lisäksi Harrastelijoista B luokkaan nousivat Mikko Lampinen (J-SMK) ja Ville Töhönen (KMK). Harrastelijat luokkaan ilmoittautui kaikkiaan n.130 kilpailijaa.

B luokka meni Juuso Jukkaran nimiin, toinen oli Teemu Sundelin ja kolmanneksi ajoi Joni Kaivolainen.

Naisten luokan voitti odotetusti Marita Nyqvist, toiseksi ajoi Hanna Mertsalmi ja kolmanneksi Esmeralda Vesterinen.

Veteraanien nopein oli Sasu Enjala, toinen oli Kari Hirvimäki ja kolmas Janne Vesterinen.

Uusin numero