Orimattilan Moottorikerho suvereeni motocrossin SM-kilpailuissa

Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela lähtivät selkeinä ennakkosuosikkeina kilpailuun. He toivat Orimattilan Moottorikerholle (OriMK) ykköstilan jo lauantaisessa karsinassa, minkä jälkeen vakuuttava meno jatkui sunnuntain finaalissa.

Kun joukkueiden lopputuloksiin laskettiin viisi parasta eräsijoitusta kuudesta, kirjasi OriMK vain kymmenen sijoituspistettä eräsijoilla yksi, kaksi, kaksi, kaksi ja kolme. Sama kolmikko voitti Suomen mestaruuden myös viime vuonna Vantaalla.

”Olen tietenkin mielettömän tyytyväinen ja niin on koko joukkueemmekin. Kyllähän mestaruus on tälläkin kertaa todella hieno asia. Itse olisin kyllä halunnut antaa enemmän kaasua viimeisessä erässäni, mutta ajattelin ajaa varmasti,”,voiton ja kakkossijan kuitannut Koskela iloitsi.

Jämsän Seudun Moottorikerho otti SM-hopeaa miehityksellä Santeri Kinnunen, Roni Kytönen ja enduron puolelta “lainattu” Mika Tamminen.

SM-pronssin nappasi tiukassa taistossa Vantaan Moottorikerho (VMK), jonka väreissä ajoivat Aleksi Kurvinen, päivän ainoa tuplaerävoittaja Karl-Robert Reinike ja Henri Jumppanen.

Lauantain karsinnassa oli mukana 32 kerhojoukkuetta, joista 20 pääsi sunnuntaiseen finaaliin.

Kolme muuta joukkuemestaria

Viikonloppuun mahtui myös kansalliset kerhojoukkuekilpailut alle 11-vuotiaiden MX65-luokassa ja alle 15-vuotiaiden MXC-luokassa sekä joukkuekilpailu veteraaneissa.
 
MX65-luokan mestaruuden vei viime vuoden tapaan Vantaan Moottorikerho, jota edustivat Eelis Viemerö, Saku Mansikkamäki ja Matias Miettinen. Turun Moottorikerho otti hopeaa ja Porin Moottorikerho pronssia.

MXC-luokissa juhli Turun Moottorikerho nuorisokolmikolla Kimi Tammi, Hermanni Koskinen ja Verneri Aaltonen. Tampereen Motocross nappasi hopean ja Turun Seudun Moottoriurheilijoiden joukkue pronssin.

Veteraanit saivat koota joukkueensa myös yli seurarajojen. Joukkueen nimi sai olla seuran nimi vain, jos kaikki kuljettajat edustivat samaa seuraa.
 
Voiton nappasi Karkkilan Moottorikerho kuljettajinaan Pasi Virtanen, Niko Kalatie ja Toni Paakkinen

Kotimaisen motocrossin ulkoratakausi on nyt päättynyt.

Suomen miesten maajoukkue kilpailee vielä tulevana viikonloppuna maajoukkueiden MM-kilpailussa Iso-Britanniassa. Joukkueessa ajavat Orimattilan Moottorikerhon Suomen mestarikerhojoukkueen Juuso Matikainen sekä Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste ja Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joista kaksi viimeksi mainittua eivät kilpailleet Miehikkälässä.

(Teksti ja kuva: SM Motocross Tiedotus)

Uusin numero