Onnetar hylkäsi Mustosen

Maaradan MM-sarjan toinen osakilpailu Hollannin Eenrumissa siirtyi sateen vuoksi eiliseltä tälle päivälle. Olosuhteet olivat edelleen haastavat, raskaat ja märät mutta kilpailu sentään saatiin ajettua.

Ensimmäistä kertaa varkautelaiset Mustosen veljekset Aki-Pekka ja Jesse olivat henkilökohtaisessa MM-finaalissa samalla starttiviivalla. Aki-Pekka kiertää koko tämän kauden MM-sarjan ja Jesse nousi kilpailuun loukkaantuneen Theo di Palman tilalle. Jesse on jo kauden aikana näyttänyt kyntensä myös ruohoradalla ja vauhti oli Eenrumin ovaalillakin kohdallaan. Rouva Fortuna oli kuitenkin päättänyt heittää kapuloita nuoren varkautelaisen rattaisiin.

Ensimmäisessä erässään Jesse ajoi vahvasti ja oli toisena, kunnes takarengas hajosi ja mies joutui keskeyttämään. Toinen erä sujui maaliin asti vahvasti ja ruutulipulla mies oli Ranskan Dimitri Bergen jälkeen toisena. Taakse jäivät kokeneet ruohoratakuskit saksalaiset Stephan Katt ja Jörg Tebbe sekä Iso-Britannian Glen Phillips.

Kolmas erä sujui yhtä vauhdikkaasti ja mies oli toisena, mutta epäonnekseen kaatui ja erästä jäi pisteet tulematta. Neljäs erä toi yhden pisteen ja viimeisestä alkuerästä tuli kaksi pistettä. Taakse jäivät Andrew Appleton ja Aki-Pekka. Yhteensä pisteitä kertyi kuusi ja paikka semifinaalissa jäi todella hilkulle, eräpistevertailussa Katt oli parempi.

– Oli raskaat ja haastavat olosuhteet. Ihan hyvä vauhti kuitenkin oli, pystyin ajamaan kilpaa maailman parhaiden kanssa. Epäonnea oli, kun rengas puhkesi ja sitten tuli se kaatuminen. Kaatumisen jälkeen en saanut ihan yhtä hyvin ajamisesta kiinni, kuin mitä ensimmäisissä erissä, toteaa Jesse.

– Mutta tästä on hyvä jatkaa. Toki vielä pitää tehdä paljon töitä, treeniä ja kisoja ruohoradalla, että kestää kyydissä loppuun asti mutta suunta on oikea, jatkaa Jesse.

Aki-Pekalle haastava ja märkä ruohorata oli tällä kertaa liikaa. Viidestä erästä ei pisteitä herunut ja tuloksissa mies jäi peränpitäjäksi.

Finaalierässä nähtiin draamaa. Kilpailua siihen mennessä suvereenisti hallinnut Saksan Erik Riss johti finaalierää reilulla erolla, kunnes viimeisessä kurvissa kytkin hajosi ja varma voitto vaihtui kolmanteen sijaan. MM-pisteitä kertyi kuitenkin 26 ja johto MM-sarjassa on 11 pistettä ennen ensi lauantaina Forssassa ajettavaa kolmatta osakilpailua. Aki-Pekka Mustonen on 14 pisteellä sijalla 12.

Tulokset Eenrum:
1. Dimitri Berge Ranska 27
2. Jannick de Jong Hollanti 19
3. Erik Riss Saksa 26
4. Dirk Fabriek Hollanti 16
5. Richard Hall Iso-Britannia 15
6. Theo Pijper Hollanti 14
7. Mathieu Tresarrieu Ranska 13
8. Josef Franc Tsekki 11
9. Mathias Kröger Saksa 8
10. Stephan Katt Saksa 7
11. Jörg Tebbe Saksa 6
12. Jesse Mustonen Suomi 6 (R,3,d,1,2)
13. Andrew Appleton Iso-Britannia 6
14. Glen Phillips Iso-Britannia 6
15. Aki-Pekka Mustonen Suomi 0 (0,0,0,0,0)

Uusin numero