Onko tässä ratamoottoripyöräilyn seuraava suuri naistähti?

Alkavalla kaudella MotoGP-sarjassa on mukana yksi naiskuljettaja, eli Moto2-luokassa kilpaileva espanjalainen Elena Rosell, joka etenee siis ainakin kuvainnollisesti Rinteen viitoittamalla tiellä.  Rinne jätti nimensä lähtemättömästi historiankirjoihin ollen ensimmäinen MM-pisteille yltänyt naiskuljettaja.

Rosellia tosin huomattavasti kovemmaksi talentiksi on hehkutettu hänen maannaistaan, Toledosta kotoisin olevaa ja vasta 15-vuotiasta Maria Herreraa.

Alkavalla kaudella Espanjan tunnetusti tasokkaan CEV-sarjan Moto3-luokassa Marc Marquezin nuoremman veljen Alexin tiimikaverina kilpailevan Herreran taustat ovat ainakin viimeistä piirtoa myöten kunnossa.

Stonerin ja kumppaneiden
seuraksi Repsol-kaartiin

Herrara on valittu Repsolin tukemaan nimekkääseen kuljettajakaartiin Casey Stonerin, Dani Pedrosan, Marc Marquezin, Maverick Vinalesin, Miguel Oliveiran, Alex Rinsin, Alex Marquezin, Francesco Bagnaian ja Lorenzo Baldassarrin rinnalle.

Herreraa pidetään Espanjan yhtenä lupaavimmista kuljettajista. Hän korvaa CEV-sarjan viime vuoden 125-kuutioisten mestarin Rinsin, joka nousi Moto3-luokan MM-sarjaan.

CEV-sarjassa vuonna 2010 Niklas Ajon tiimikaverina kisannut Rins on tosin kärsinyt olkapäävammasta ja häneltä on jäänyt ajamatta kaksi ensimmäistä testijaksoa Valenciassa ja Jerezissä.

Herreran ja hänen taustajoukkojensa, johon myös MotoGP-luokan kuljettaja Alvaro Bautista on lukeutunut, pitkän tähtäimen suunnitelma siintää luonnollisesti MotoGP-sarjassa.

Herrera teki omalta osaltaan homman nimen selväksi viime vuoden loppupuolella, jolloin hän hämmästytti ja sen myötä vakuutti asiantuntijatahot Hondan NSF250R-pyörällään Albaceten radalla ajamillaan kovilla kierrosajoilla.

CEV-sarjan tämä kauden testit käynnistyvät samalla baanalla tulevana tiistaina. Kauden ensimmäinen osakilpailu odottaa vuoroaan 1. huhtikuuta Jerezissä, eli viikkoa ennen Qatarissa käynnistyvää MM-kautta.
 

Uusin numero