Oliveira pyysi anteeksi Ajolta

Oliveira pilasi Circuit of the Americas-radalla Ajon vauhdikkaasti kulkeneen kilpailun ajamalla tämän pyörän kylkeen kuuman päätöskierroksen kolmanneksi viimeisessä mutkassa. Viidentenä ollut Ajo kaatui ja menetti mahdollisuuden tarjolla olleeseen MM-uran tähän mennessä parhaaseen sijoitukseen.

– Tapasimme lentokentällä ja Oliveira tuli pyytämään minulta tapahtunutta rehdisti anteeksi. Oliveira myönsi, että hän teki virheen, kertoo Ajo.

Oliveira ajoi kisassa viidenneksi korjaten talteen 11 MM-pistettä. Ajon osalta hallussa ollut viides sija vaihtui 15:nteen ja 11 pistettä yhteen.

– Ei voi mitään, tämä on kilvanajoa ja tällaista nyt vain sattuu. Pahin harmitus on jo haihtunut, mutta pisteiden kannalta katsottuna se ei niin vain hellitä, myönsi Ajo.

Oliveira kertoi, että hän lähti Austinissa ajettuun viiden kierroksen uusintastarttiin vain yksi taktiikka, eli hyökkäys mielessään.

– Oliveira osui pyörääni pitkässä ja kovavauhtisessa oikealla kaartavassa mutkassa. Ajoin tuota mutkaa siinä vaiheessa vielä normaalia sisemmällä linjalla, Ajo kertaa tapahtunutta.

Ajo painottaa, että ajamalla hän olisi ollut Austinissa viides tai vähintään kuudes.

– Vauhti on nyt hyvällä tasolla. No, ensi kerralla sitten, Austinin aika-ajossa seitsemänneksi sijoittunut Ajo viittaa toukokuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen ja Jerezin tuttuun rataan Espanjassa.

Ajo, 18, on ajanut urallaan 33 MM-osakilpailua. Hän on sijoittunut tähän mennessä parhaimmillaan kaksi kertaa kahdeksanneksi.

Niistä ensimmäinen heltisi silloisen 125-kuutioisten MM-historian viimeisessä kisassa vuonna 2011 Valenciassa ja jälkimmäinen viime kaudella Assenissa.
 

Uusin numero