Olisiko Jonathan Reasta MotoGP:n huipulle? – ”Hän ei ole käyttänyt mahdollisuuttaan täysin hyväksi”

Rea tuurasi jo kaudella 2012 Casey Stoneria Misanon ja Aragonian osakilpailuissa Repsol Hondalla. Sijoitukset olivat kahdeksas ja seitsemäs. Fogartyn mukaan asiat olisivat voineet mennä toisin, jos Rea olisi käyttänyt mahdollisuutensa paremmin hyväkseen.

”Hän ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta. Hän ajoi silloin jotenkin liiankin järkevästi. Jos Rea nyt saisi saman mahdollisuuden, uskon, että hän antaisi kaikkensa ja ajaisi kuin mielipuoli. Jos minulle olisi aikoinani tullut moinen mahdollisuus, olisin tehnyt toisin kuin hän teki. Uskon, että varovainen ajaminen ei auttanut hänen MotoGP-pyrkimyksiään.”

31-vuotias Rea on dominoinut WSBK:ssa suvereenisti neljä kautta voittaen neljä mestaruutta putkeen ylivoimaisesti. Vuoden alussa hän kertoi saaneensa tarjouksia MotoGP:stä. Hän ei kuitenkaan tarttunut niihin, vaan teki Kawasakin kanssa uuden kaksivuotisen sopimuksen.  

”Jonathanilla olisi ollut hyvä mahdollisuus tulla MotoGP-kuljettajaksi. Hän valitsi kuitenkin WSBK-polun. En syytä häntä siitä, totta kai kuljettaja haluaa aina parhaan mahdollisen pyörän, ja sen hän olisi halunnut myös MotoGP:ssä”, Fogarty sanoo.

”Usein käy niin, että WSBK-kuljettajalle tarjotaan MotoGP:ssä mahdollisuutta ajaa satelliittitiimissä ja sopimukset ovat monesti yksivuotisia. Ymmärrän, että on hankala vastata tarjouksiin myöntävästi, kun vaakakupin toisella puolella on jotakin niin upeaa kuin Kawasaki Superbikessa on.”

Fogarty uskoo, että yksi syy Rean valintaan on se, että hänellä on vaimo ja kaksi lasta. WSBK:n kilpailukalenteri ei vaadi kuljettajalta jatkuvaa maailmanmatkailua samalla tavalla kuin MotoGP.

”Minulla oli aikanani hiukan sama ongelma. Silloin harvalla kuljettajalla oli perhettä, mutta minä olin tunnettu varsinaisena perheenisänä. Jo 25-vuotiaana minulla oli kaksi lasta. Se ei ehkä edistänyt urakehitystäni. Jonathanin tilanne on täysin sama, joten ymmärrän häntä.”

”Tavallaan ei pitäisi olla niin, että teet ratkaisusi perheen ehdoilla. Kaiken pitäisi mennä sen mukaan, miten nopeasti pystyt moottoripyörällä ajamaan. Ja Jonathan Rea on pahuksen nopea kaikissa mahdollisissa olosuhteissa”, Fogarty sanoo.

Hän tekee vertailun Rean ja LCR Hondan Cal Crutchlowin välillä.

“Jonathan on hyvin aggressiivinen, mutta ajaa silti erittäin pehmeästi. Hän pystyy hallitsemaan tilanteen kuin tilanteen. Esimerkiksi Cal Crutchlow hallitsee lähes kaikki tilanteet, mutta Jonathan Rea hallitsee ne kaikki.”
 

Uusin numero