Odotus on ohi: Red Bull Rookies Cup alkaa Jerezissä

Jerezissä kilpailee 24 nuorta kuljettajaa yhtäläisillä KTM-pyörillä. Ensimmäinen kisaerä ajetaan lauantaina 5. toukokuuta ja toisen kerran nuoret ovat lähtöviivalla sunnuntaina 6. toukokuuta.

Ennakkosuosikkeja nyt alkavassa sarjassa ovat muun muassa turkkilaiset 14-vuotiaat kaksoset Can ja Deniz Öncü sekä japanilainen Ryusei Yamanaka. Kolmikko oli myös kärjessä viime huhtikuun alun kolmipäiväisissä testeissä Jerezissä. Viime kaudella Rookies Cup:n loppupisteissä Can oli kolmas ja veli Deniz sijoittui neljänneksi.

Peetu Paavilaisella on myös hyvät edellytykset sarjan kärkiryhmään. Paavilaisen vauhti oli kohdallaan hänen sijoituttuaan edellisessä kovatasoisessa European Talent Cup –sarjan osakilpailun toisessa erässä Valenciassa toiseksi.

Yhteistesteissä Paavilainen oli kahdeksas sekunnin kärkeä jäljessä. Myös Peetulla on sarjassa alkamassa toinen kausi. Puolet sarjaan hyväksytyistä ajajista ajaa toista kautta, ja siksi kaikki on heille helpompaa kuin ensimmäisenä vuotena.

Red Bull Rookies Cup –sarja on ollut viime vuosina tärkein syöttökanava MotoGP-sarjan Moto3-luokkaan. Esimerkiksi Moto3-luokkaa johtava Jorge Martin ponnisti GP-sarjaan Rookies Cup:sta.

Sarjaa ajetaan GP-sarjan Euroopan osakilpailujen yhteydessä. Mestari on viimeistään selvillä syyskuussa Espanjan Motoland Aragonissa.

Suomalaisista ovat sarjaan päässeet Paavilaisen lisäksi Niklas Ajo, Joakim Niemi, Felix Nässi ja Patrik Pulkkinen.
 

Uusin numero