Nyt on mestaruus taas lähellä! – Ajo ilakoi kahden kuskinsa kanssa Britannian GP:n podiumilla

Ei siis ihme, että hillittynä tunnettu tallipomo Ajo innostui ilakoimaan kuljettajiensa kanssa ensin ratavarikolla ja sen jälkeen podiumilla.

Koko kolmikko oli ehdottomasti juhlansa ansainnut, sillä siksi vakuuttavaa työtä suomalaisvetoinen Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi jälleen kerran teki.

Huiman väännön raju loppuratkaisu kulminoitui motokolmosille tyypilliseen tapaan viimeiselle kierrokselle, jolloin Silverstonen tumman taivaan alla ei armoa annettu eikä pyydetty.

Jättiyllätystä viritellyt isokokoinen Bendsneyder hyökkäsi päätöskierrokselle ennakkoluulottomasti kärjessä Mahindralla kisaava Francesco Bagnaia ja Binder välittömässä kannassaan.

Binder teki kuitenkin kylmähermoisen ratkaisunsa seitsemännessä kaarteessa ja tervehti ruutulippua lopulta 0,183 sekunnin erolla Bagnaiaan. Bensdneyder ylitti maalilinjan 0,336 sekuntia voittajan takana.

Binder siirtyi samalla jo peräti 86 pisteen MM-johtoon, kun hänen lähin uhkaajansa Jorge Navarro kaatui kisan toiseksi viimeisellä kierroksella. Kaudesta on jäljellä vielä kolmannes, eli kuusi osakilpailua ja ainakaan ajamalla ei Binderiltä mestaruutta enää riistetä.

– Hullu kisa! Pyörä oli aivan uskomattoman hyvä, mistä jälleen kerran iso kiitos koko tiimille, iloitsi Binder.

Kolmas sija maistui Bendsneyderille miltei voitolta. Viime kaudella Red Bull Rookies Cupin mestariksi ajanut Bendsneyder tarvitsi vain 12 GP:tä saavuttaakseen ensimmäisen podiumsijoituksen MM-sarjassa.

– Mahtavaa, mahtavaa ja onhan tämä samalla myös aivan uskomatonta! Minulla oli kaikki pelissä tässä kisassa. Iso kiitos tästä Akille ja koko tiimille, pudotteli Bendsneyder.

Tiivistempoinen kausi jatkuu jo ensi viikonvaihteena, jolloin pisteistä taistellaan Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla Italiassa.

Uusin numero