Nyt jyrähtää Rossi: ”Marquez pelasi likaista peliä – hän haluaa minun häviävän mestaruuden”

– Helikopterikuvasta näkyy hyvin selvästi, että en halunnut hänen kaatuvan. Halusin hänen vain menettävän aikaa ja vauhtia ajautumalla linjalta, koska hänen pelasi likaista peliä. Jopa pahempaa kuin Australiassa, sanoo Rossi.

– Katsoin häntä kuin kysyäkseni ”mitä sinä oikein teet”, kun ajoin leveäksi ja miltei pysäytin vauhtini. Sen jälkeen kosketimme toisiamme. Hän osui oikealla käsivarrellaan jalkaani, joka putosi jalkatapilta. Marquez oli jo siinä vaiheessa kaatunut. Jos potkaiset MotoGP-pyörää, niin ei se kaadu, koska se on niin painava. Korostan, en halunnut kaataa häntä tahallisesti. Reagoin vain hänen käyttäytymiseensä, mutta en potkaissut häntä, jatkaa Rossi.

Rossi näkee saamansa sanktion siinä mielessä vääräksi, että ”Marquez voitti taistelunsa”.

– Hänen tavoitteensa on selvä. Hän haluaa minun häviän mestaruuden. Se ei ole reilua. Haluan vain taistella Jorgen kanssa mies miestä vastaan mestaruudesta, mutta tällä tavalla se toteudu.

– Taistelu mestaruudesta ei ole vielä ohi, mutta tämä rangaistus veti minulta mattoa jalkojen alta ja teki Marquezista voittajan, jyrähtää Valencian päätöskisaan viimeisestä ruudusta starttaamaan joutuva Rossi.
 

Uusin numero