Nuoren miehen ”läppä” piti kutinsa: Kaivolainen paineli Päitsin kärjessä kuuden maastokokeen jälkeen

– Heitin viikko sitten ihan läppänä, että johdan Jämsässä yleiskilpailua. Nyt meno todellakin maittaa, mikäs on näin kauniissa kesäsäässä ajella.

– Ei ole ollut mitään ongelmia, kaksi kertaa olen sammuttanut pyörän, mutta niissä on mennyt aikaa ehkä sekunti. Tätä samaa vauhtia ajattelin ajaa loppuun asti, rento Kaivolainen naurahti.

Hellsten: "Kovaa
saa ajaa koko ajan"

Kaivolainen oli pystynyt järjestämään lähimpään uhkaajaansa, eli Husqvarnaa kuskaavaan Antti Hellsteniin 8,21 sekunnin eron.

– Aamupäivä on mennyt ihan hyvin, Auttoinen ja Kuhmoinen olivat minulle vaikeita, Hassi oli vähän erikoinen, mutta se meni hyvin. On ihan kivaa, kun saa ajaa kovaa koko ajan, on niin tiukkaa kärjessä.

– Olin ajatellut, että olisin tässä kohtaa pikkuluokan kärjessä. Ajan omaa ajoa, katsotaan sitten mihin se riittää. Reitin puolesta ei käy voimille, mutta kaikkensa sitä pätkillä antaa, Hellsten kuittasi.

Nikander: "Vähän
on tullut hölmöiltyä"


Viime vuoden voittaja Roni Nikander hiillosti KTM:llä tiukasti kärkikaksikkoa joutuen kuitenkin antamaan miltei puolella minuutilla periksi tauon alla Hassissa.

Nikander lähti lauantain kymmenelle viimeiselle pätkälle 40 sekunnin takamatkalta Kaivolaiseen.

Nikander oli Jämsän huollossa kilpakumppaneitaan vähäsanaisempi. Huollossa kiertävä isoveli Riku Nikander kertoi kuljettajansa heittäneen Kuhmoisten maastokokeella ”ilmavan kuperkeikan”.

– Vähän on tullut hölmöiltyä ja rintalastaan teki hieman kipeää kaatumisessa. Muuten ihan ok menee. Seuraavat kaksi maastokoetta työnnetään kovaa, katsotaan mihin se riittää, totesi Nikander.

KTM:llä kisaava Toni Eriksson puolestaan hengitti yleiskilpailussa Nikanderin niskaan kymmenen sekunnin päässä.

Päitsille paluun välivuoden jälkeen tehnyt Jari Mattila tuli Hondalla viidentenä, Mikko Tontti Husqvarnalla kuudentena ja Marko Tarkkala Betalla seitsemäntenä.

Kokeneesta triosta Mattila oli jäänyt Erikssonista 14 sekuntia. Tontti haarukoi Mattilaa vain vajaan kahden sekunnin päässä. Tonttin ja Tarkkalan välinen ero oli viiden sekunnin luokkaa.

Kesäinen talvikilpailu

Päitsillä matkaa on tehty ihanteellisissa olosuhteissa. Reitti on historiallisen kesäinen, talvesta muistuttavat lähinnä moottoripyörien nastarenkaat ja kuljettajien siirtymille ylleen pukemat turkishaalarit.

Kilpailun kärjen tuloksissa keli näkyy selvästi, tämän vuoden enduron SM-sarjan ainoaa talvikilpailua hallitsevat kesäkelin parhaiten hallitsevat kuljettajat.

Lauantaina ajetaan yhteensä 16 maastokoetta. Seuraava pidempi tauko on kello 17 aikaan Joutsassa. Tällöin kuljettajat vaihtavat pyörään illan viimeisiä pimeässä ajettavia maastokokeita varten tehokkaamman valon. Lisävaloa tuo myös kypärään asennettavat lisävalot.

Illan viimeinen maastokoe ajetaan Heinolan motocrossradalla noin kello 21.30 alkaen. Yötauolle Vierumäelle ensimmäiset kuljettajat saapuvat iltakymmeneltä.

79. Päijänteen Ympäriajo.
Yleiskilpailun tilanne 6/24 MK:n jälkeen:

  1. Joni Kaivolainen HMK, KTM 1.13.57,96     
  2. Antti Hellsten VMK, Husqvarna + 8,21
  3. Roni Nikander NMK, KTM + 39,47
  4. Toni Eriksson HMK, KTM + 49,08
  5. Jari Mattila RiMPKK, Honda + 1.13,76
  6. Mikko Tontti SsMK, Husqvarna + 1.15,27
  7. Marko Tarkkala RiMPKK, Beta + 1.20,89
  8. Joni Tuominen OriMK, KTM + 1.34,26
  9. Eemil Pohjola JSMK, Husqvarna + 2.42,68
10. Mika Karma RiMPKK, Husqvarna + 3.02,33

* Tulosseuranta:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi14/

* Aikataulu (viitteellinen):
http://paijanne-enduro.fi/index.php/component/content/article?id=32

Uusin numero