Nummisiin 222 endurokuljettajaa

– Määrä on ihan hyvä siihen nähden, että Suomessa on ajettu helmikuussa neljä endurokilpailua viikon välein. Kilpailujen määrä jakaa kisakuskeja, sillä harva kisaa joka viikonloppu, Numibia Racing Teamin kilpailun reittimestari Lassi Määttä sanoo.

Nummisissa on painiskeltu lämpimien säiden kanssa, mutta tilanne on silti maastojen puolesta varsin hyvä.

– Viikonloppuna ajoimme pätkiä ja siirtymiä. Pohjat kestävät hyvin, sillä jääpolanteet urissa kestävät kisaamisen.

Pari muutosta kisan sapluunaan on kuitenkin tehty. Pääluokat ajavat alkuperäisen kahdeksan maastokokeen sijasta vain kuusi pätkää. Kaikki luokat ajavat maastokokeet 1-6 vain kertaalleen.

– Maaston säästämisen vuoksi Niemisen ja Karikuusen maastokokeita on myös hivenen lyhennetty. Tämän jälkeen kisareitin kokonaispituus on noin 90 kilometriä. Maastokokeiden yhteispituus on vajaat 40 kilometriä, Määttä kertoo.

Mellin ”hallitseva”
lumienduron mestar
i

Viimeksi Nummisissa on ajettu lumilenkki maaliskuussa 2012. Yleiskilpailun nopein oli tuolloin Mäntsälän Moottorikerhon Miko Mellin ennen Keravan Motoristiseuraa silloin edustanutta Juha-Pekka Tirkkosta ja Nummelan Riku Nikanderia. Vuonna 2013 kisa piti välivuotta ja vuosi sitten oli edessä peruutus sääolojen takia.

Mellin ja hänen kerhokaverikseen siirtynyt Tirkkonen ovat nytkin tavoittelemassa kokonaiskilpailun voittoa.

Roni Nikander, Markus Michelsson, Antti Hellsten ja Aleksi Jukola ovat saalistaneet alkukaudelta kukin yhden yleiskilpailun voiton. Numminen tuo taas uuden voittajan, sillä mainitusta nelikosta yksikään ei ole nyt mukana.

Konkarit vahvoilla
vaativissa olsuhteissa

Nummisissa ajetaan myös kauden avauskilpailut veteraaniluokissa V40 ja V50 sekä Lady cupissa. Yleiskilpailun voittaja voi hyvinkin löytyä V40-luokasta, jossa ovat mukana mm. Jämsän kaksikko Janne Suominen ja Petteri Silvan sekä Sipoon Marko Laaksonen, Kangasalan Tomi Salonen, Riihimäen Tero Koskinen ja Keravan Sasu Enjala.

– Suomisen, Laaksosen ja Silvanin osakkeet nousevat sitä mukaa kuin kisan raskaus kasvaa, reittimestari Lassi Määttä myöntää.

Nelinkertainen maailmanmestari Silvan, 42, avasi helmikuun puolivälissä SM-kauden Kangasalla pikkuluokan kakkossijalla. Moninkertainen Suomen mestari Suominen hävisi virheiden myötä kerhokaverilleen kolmisen minuuttia ja oli E2-luokassa seitsemäs.

Suominen, 45, puolustaa vetcupin V40-mestaruutta kahdelta viime vuodelta. V50-luokassa järjestävän kerhon Karri Tikkanen oli mestari viime vuonna ja HMK:n Kaj Tötterman kolmena edellisvuonna.

Lady cupissa vahvoilla on Mäntsälän kerhoa edustava Marita Nyqvist, joka on voittanut kahdeksan mestaruutta ajetuista yhdeksästä. Toissa vuonna titteli meni EM-sarjan kiireisiin.

Numibia Snow Enduro käynnistyy sunnuntaina klo 8.30 Nummisten Seurojentalolta, jossa on  myös pysyvä huolto. Siellä kilpailijat piipahtavat aina kahden maastokokeen jälkeen.

Parhaat katselupaikat puffetteineen löytyvät Polvenkalliolta (Liljan tila), Niemisen montulta ja Rusin pätkältä.

Uusin numero