Nortonille haetaan ostajaa

Nortonin Castle Doningtonissa sijaitsevalta tehtaalta on takavarikoitu useita arvoautoja ja tehdas on suljettu sen jälkeen kun yhtiön toimitusjohtaja Stuart Garner jätti saapumatta välimiesmenettelyyn.

Selvitystilaan ajautuneeseen Nortoniin liittyvät epäselvyydet jatkuvat. Nortonin toiminta on paitsi Iso-Britannian viranomaisten, myös yhtiöön rahojaan sijoittaneiden yksityishenkilöiden luupin alla. Nortonin toimitusjohtajan Stuart Garnerin epäillään kavaltaneen yhtiöstä miljoonia puntia yksityistä ja julkista rahaa.

Viranomaistutkimusten lisäksi rahansa menettäneet yksityiset sijoittajat ovat nostaneet Garneria vastaan joukkokanteen. Garner jätti ilmestymättä viime viikon perjantaille sovittuun välimiesmenettelyyn, jossa tarkoitus oli selvittää yksityisten sijoittajien tilannetta. Tämän jälkeen selvitysmenettelyn hoitaja BDO UK takavarikoi Nortonin Castle Doningtonissa sijaitsevalta tehtaalta muun muassa useita arvoautoja ja sulki tehtaan.

Vielä viime viikolla Nortonilla tuotettiin pyöriä avoimena olevien tilausten täyttämiseksi. Vaikka tuotanto on pysäytetty, ei yhtiön noin sataa työntekijää ole toistaiseksi lomautettu. Selvitysmenettelyä hoitava BDO UK on varsin toiveikas sen suhteen, että legendaariselle brittimerkille löytyy lähiaikoina ostaja. Nortonin toimitusjohtajan Stuart Garnerin sijainti ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Lue myös:

Uusin numero