Brittiläiset viranomaiset tutkivat Nortonia

Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset ovat kiinnostuneita selvitystilaan ajautuneen Nortonin epäselvistä talousasioista.

Yhdistynyt kuningaskunta on sijoittanut hiljattain selvitystilaan ajautuneeseen Nortoniin miljoonia puntia julkista rahaa. Nyt valtio on käynnistämässä tutkimukset Nortonin toiminnasta ja siitä, mikä yhtiön ajoi talousvaikeuksiin. 

Kun Nortonin toimitusjohtaja Stuart Garner vuonna 2008 ilmoitti aikovansa elvyttää legendaarisen moottoripyörämerkin, sai hän välittömästi taakseen merkittävästi poliittisia tukijoita. Merkittävän valtion tuen lisäksi Norton on saanut huomattavia sijoituksia yhtiöön uskoneilta yksityishenkilöiltä, jotka pitävät yrityksen tarjoamien sijoitusmahdollisuuksien markkinointia verovapaana harhaanjohtavana. Lisäksi brittiläisen ITV:n mukaan sijoituksiin liittyy muitakin epäselvyyksiä. Sijoittajat eivät ole esimerkiksi saaneet lunastettua joukkovelkakirjojaan niiden eräännyttyä. Nortonin kerrotaan keränneen yksityishenkilöiltä joukkovelkakirjoilla noin 10 miljoonaa puntaa.   

Garner hankki Nortonin omistukseensa vuonna 2008 miljoonan punnan hintaan. Kauppahinnan maksamiseen käytettyjen varojen havaittiin myöhemmin liittyneen veropetokseen, josta Garnerin entiset yhtiökumppanit, Peter Bradley ja Andrew Meeson tuomittiin vankeuteen. Garnerin mukaan miehet ovat myös velkakirjahuijauksen takana, ja Garner kertoo itsekin joutuneensa huijauksen uhriksi.

Sen lisäksi, että Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset ovat käynnistämässä Nortonia ja Garneria koskevaa tutkimustaan, ovat yhtiöön varojaan sijoittaneet henkilöt nostaneet Garneria vastaan joukkokanteen.

Lue myös:

Uusin numero