Nortonilla satojen tuhansien verovelat

John McGuinnessin taival Nortonin kanssa ei ole ollut miehen uran menestyksekkäintä aikaa, eivätkä vaikeudet ole ohi yhteistyön päättymisen jälkeenkään. Kuva: iomttraces.com.

Katuratalegenda John McGuinness pyysi Twitterissä Nortonin toimitusjohtajaa Stuart Garneria ottamaan yhteyttä, kun yhtiön verovelat tulivat julkisuuteen.

TT-legenda John McGuinness lopetti pitkän yhteistyönsä Hondan kanssa vuonna 2018 liittyäkseen paluun tehneen, legendaarisen Nortonin oman tiimin riveihin. McGuinnessin sopimuksen oli tarkoitus jatkua vuoteen 2020 saakka, mutta tulevaisuus Nortonin kanssa alkoi näyttää epävarmalta ennen joulua. Vaikka McGuinnessin kauden 2020 kuviot selvisivät, kun mies hiljattain sopi ajavansa Quattro Plant Kawasaki -tiimissä kaudella 2020, on hänellä ilmeisesti yhä selvittämättömiä asioita Nortonin kanssa.

McGuinness kertoi Twitterissä tavoitelleensa Garneria turhaan, ja pyysi tämän tapaavia henkilöitä välittämään yhteydenottopyynnön, joten myös McGuinnessilla lienee saatavia yhtiöltä. Ennen McGuinnessin twiittausta paljastui, että Nortonilla on noin 300 000 punnan edestä verovelkaa. Nortonin ilmoituksen mukaan reilu kolmasosa verovelasta katetaan valtion tuotekehitystuella ja loppuosalle on sovittu maksujärjestely.

McGuinnessin lisäksi Peter Hickman on yhdistetty Nortoniin myös kaudella 2020. Smiths Racing -tiimissä kilpailevan Hickmanin suunnitelmissa on ajaa Superbike-luokassa BMW:llä, Supersporteissa Yamahalla ja Lightweight-luokassa Nortonilla.

Castle Doningtonissa toimiva Norton työllistää noin 100 henkilöä.  Yhtiö valmistaa Commandon ja Dominatorin kaltaisten retromallien lisäksi V4 RR- ja Superlight-sporttipyöriä.

Uusin numero