Norton V4CR – 185-hevosvoimainen Café Racer

Norton Motorcycles on julkistanut V4SV-malliin perustuvan Café Racerin, toki tässä vaiheessa kyse on vasta prototyypistä.

V4CR on samalla ensimmäinen prototyyppi, joka on muotoiltu, suunniteltu ja valmistettu äskettäin avatussa Nortonin uudessa Iso-Britannian pääkonttorissa. Prototyyppi jakaa saman perustekniikan vähän aikaa sitten päivitetyn Norton V4SV:n kanssa, eli V4-moottorin iskutilavuus on 1200 kuutiosenttimetriä ja tehoa se tuottaa 185 hevosvoimaa. Café Racer -luokassa se edustaa markkinoiden ehdottomasti tehokkainta päätä.

Polttoainetankin materiaalina on hiilikuitu, ja samaa materiaalia on painosyistä käytetty myös muussa verhoilussa. Rungon ja svingin materiaalina on kiillotettu alumiini. Katettuun V4SV-sporttiin verrattuna kokonaisuudesta on saatu kompaktimpi suunnittelemalla takarunko lyhyemmäksi. 

Nortonin toimitusjohtaja Dr Robert Hentschelin mukaan uusi prototyyppi on seuraava askel Nortonin strategisen kasvun suunnitelmassa. Lopullisena tavoitteena brittivalmistajalla on nousta luksusluokan käsinvalmistettujen moottoripyörien markkinajohtajaksi maailmassa. 

V4CR prototyyppi hyödyntää päivitetyn V4-mallin perusrakennetta, ja Café Racer -proton 16 kuukauden mittaiseen suunnitteluun on osallistunut 30 insinööriä. Takana on kymmeniä tuhansia testikilometrejä sekä maantiellä että moottoriradalla. Café Racer on samalla paluu Nortonin juurille, ja sillä kunnioitetaan merkin menneiden vuosikymmenien menestysmalleja. 

Norton V4 CR prototyyppi esitellään ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle 4.-12. joulukuuta Motorcycle Live -näyttelyssä. 

Norton Motorcycles on perustettu 1898. Se oli nostamassa brittipyöriä maailmanmaineeseen esimerkiksi sellaisilla ikonisilla malleilla kuin 650SS, Commando, Dominator, Manx ja Navigator. Keveyden ja kestävyyden ansiosta merkki menestyi hyvin myös kilparadoilla.  Norton Motorcycles siirtyi huhtikuussa 2020 Intian kolmanneksi suurimman moottoripyörävalmistaja TVS Motor Companyn omistukseen. Norton V4SV-moottoripyörät valmistetaan Nortonin uudella tehtaalla Englannissa. 

Juttua juuri uudistuneesta Norton V4SV:stä:

Uusin numero