Ninan unelmasta totta: Kallion ja kumppaneiden seuraan Saksan GP:ssä Sachsenringin radalla

Prinzille viriteltiin Qatarin liiton alaisuudessa operoivan QMMF Racing-tiimin toimesta villiä korttia GP-sarjaan jo vuonna 2012, mutta tuolloin ikä oli este, sillä se ylitti kansainvälisen moottoriliiton FIM:n silloisen ylärajan.

FIM ja GP-sarjaa hallinnoiva Dorna ovat sittemmin rukanneet villin kortin sääntöä tältä osin ja 31-vuotias Prinz saa toteuttaa jo lapsuutensa unelman kilpailemalla MM-pisteistä kotiyleisönsä edessä.

– Olen äärimmäisen iloinen tästä mahdollisuudesta. Unelmastani tulee nyt tosiaankin totta ja vieläpä aivan upealla näyttämöllä Sachsennringillä, hehkuttaa viime kaudella Qatarin Superbike-sarjassa neljänneksi sijoittunut Prinz.

Hän on kilpaillut Qatarin sarjassa kaudesta 2012 lähtien.

Rosell ja Prinz Moto2:ssa

Prinz on ensimmäinen saksalainen naiskuljettaja, joka kisaa GP-sarjan Moto2-luokassa.

QMMF on tosin ajattanut ennenkin naiskuljettajaa, eli espanjalaista Elena Rosell'ia riveissään. Rosell ajoi täysipainoisen MM-kauden vuonna 2012, joskin pistetili jäi avaamatta.

QMMF-tiimin vakiokuljettajina Moto2-luokassa kilpailevat australialainen Anthony West ja espanjalainen Roman Ramos.

Kaudella 2012 Moto2-luokan Moriwaki-pyörää testanneen Prinzin ei tarvitse lähteä kylmiltään 11.-13. heinäkuuta ajettavaan Saksan GP-viikonloppuun.

Prinz pääsee testaamaan Speed Up-pyörää kahden päivän ajan Westin ja Ramosin opastuksella 19.-20. kesäkuuta Aragonin radalla Espanjassa.

Carrasco ja Herrera Moto3:ssa

GP-sarjassa on tälläkin kaudella mukana yksi naispuolinen sopimuskuljettaja, eli Moto3-luokassa RW Racingin Kalex KTM-pyörällä kilpaileva Ana Carrasco.

Hän ajoi viime vuonna varsin vahvan loppukauden sijoittumalla parhaimmillaan komeasti kahdeksanneksi Valencian päätöskisassa.

Carrasco, 17, ei ole saanut vielä tällä kaudella pistetiliään avattua. Hän on ajanut parhaimmillaan sijalle 20 viimeksi Italian GP:ssä Mugellossa.

Tulevana viikonvaihteena Barcelonassa ajettavassa Katalonian GP:ssä nähdään myös toinen tuttu espanjalainen naiskuljettaja, kun Maria Herrera, 17, tuikkaa kauden toisen villin kortin kisaviikonloppunsa Estrella Galicia-tiimin Hondalla.

Herrara oli mukana myös Espanjan GP:ssä Jerezissä, jossa hän sijoittui 17:nneksi.

– Sijoitus oli hyvä, mutta ennen kaikkea olen iloinen siitä kaikesta, mitä taas opin. Yritetään jatkaa siitä Montmelon radalla, toteaa päätyökseen FIM CEV Repsol-sarjassa hallitsevan mestarin, ranskalaisen Fabio Quartararon tiimikaverina kilpaileva Herrera.