Niko Säkkinen rikkoi keulimisen Suomen ennätyksen ja teki epävirallisen maailmanennätyksen

Säkkisen nimissä voimassa oleva Suomenennätys on kymmenen vuoden takaa. Tuolloin mies keuli 170 kierrosta. Suoritus tehtiin TV:ssä esitetyssä Ennätystehdas-ohjelmassa.

Alue, jossa Säkkinen nyt suoritti keulimisnäytöksen, oli kooltaan 15×15 metriä. Mies aloitti suorituksensa 25 asteen helteessä klo 11.00. Säkkinen oli varustautunut kuumaan keliin juomarepulla ja varautunut jopa ajamaan niin kauan kuin bensaa riittää.

Niko Säkkinen kirjasti nimiinsä 3.6.2018 keulimisen Suomen ennätyksen sekä epävirallisen maailman ennätyksen. Kuva: Veijo Matinaho

Tunnin ja kymmenen minuutin sekä 766 kierroksen jälkeen Kawasakin keula painui Salon torin kuumaan asfalttiin, syynä oli takajarrun ylikuumenimen. Tuloksena oli Suomenennätys sekä epävirallinen maailmanennätys!

– Tavoitteeksi asettamani 1 000 kierrosta olisi kuskin puolesta mennyt, mutta tekniikka petti, Säkkinen kertoi.

Tapahtuman puuhamies ja kuuluttaja Petri Pantsu oli tyytyväinen tapahtumaan, jota oli saapunut seuraamaan noin 1 500 henkilöä.

Tapahtumassa oli käynnissä kilpailu, jossa piti arvata ajettujen kierrosten määrä. Pääpalkintona oli Kone-Glanssin lahjoittama ruohonleikkuri. Paikalla oli myös paikallisia moottoriharrastajia telttoineen, jotka niinikään olivat tyytyväisiä päivään.

Uusin numero