Niko Mäkisen kausi pakettiin Jerezissä

Terveiset Jerezistä, Espanjasta.

Kauden kuudes ja epäonnisin kisaviikonloppu, Jerezin radalla on ajettu ja taistelu OPEN 1000-luokan pisteistä lässähti jo perjantain treenipäivään. Lauantaina huono tuuri jatkui vielä tärkeämmässä paikassa ja pistejahti loppui jo parin ajetun kisakierroksen jälkeen.

Kerrataanpa hieman viikonlopun tapahtumia.

Torstaina ja Perjantaina rataan tutustuttiin vain parin session ajan ja silloinkin puolimärällä radalla. Siitä ei paljon käteen jäänyt. Perjantai jäi kokonaan ajamatta, torstaina esille tulleen vaihdelaatikko ongelman takia. Koko päivä meni remontin teossa ja se siitä… 

Lauantaina oli ensin 2 aika-ajoa. Ensimmäiset aika-ajot olivat aamupäivällä ja ne aloitettiin osittain märällä radalla. Pikku hiljaa rata kuivui ja ajat paranivat mutta session puolenvälin paikkeilla Nikon takarengas suli alle, eikä ajat enää parantuneet. Sijoitus 26. eikä se oikein tyydyttänyt.
Iltapäivällä rata oli kokonaan märkä ja sade vain yltyi harjoituksen aikana. Renkaat toimivat vähän paremmin ja sijoitus 21. Iltapäivän ajat olivat kuitenkin huomattavasti aamun aikoja hitaampia, joten lopullinen sijoitus aamun mukaan 26. ja OPEN 1000 luokan 9.

Lauantain kilpailu ajettiin päivän päätteeksi ja rata oli sellainen ”puolihullu”, eli märkää ja kuivaa ja kuivui koko ajan. Niko sai ihan kohtuullisen startin ja ajoi omalla paikallaan pari kierrosta ja sitten takarengas ”antautui”. Rengasta ei saanut kovempana seoksena ja pehmeyden takia se ei kestänyt yhtään kuivuvalla radalla.
Vielä kun maadoitusjohtosarjan pultti irtosi ja esti tangon kääntymisen, peli oli pelattu.
Viimeisenä kilpailijana maaliin, ilman pisteen pistettä OPEN 1000 luokassa.

Sunnuntain kisapäivä alkoi warm up ajolla ja se meni ihan ok, vaikkakin rata oli jälleen kostea. 

Kisa alkoi hyvin kuivalla radalla ja Niko sai poimittua pari sijaa startissa. Taistelua käytiin lähinnä kovimpien sarjahaastajien kanssa ja siinä tiimellyksessä yksi heistä heittäytyi ulos… Hyvää suorittamista läpi kisan ja maalissa Niko oli kisan 19 ja OPEN 1000 luokan 6.

Pistetilanteessa kävi nyt niin, että pudottiin ”palkintosijojen” ulkopuolelle ja sijoitus sarjassa lopulta 5.

Kauden aikana sattuneet epäonniset tapahtumat hieman verottivat tuloksia mutta kokonaisuuteen ollaan ihan tyytyväisiä, siksi että kovia haastajia on ollut kauden aikana mukana. Yhdessä kisassa saavutettu podiumsijoitus antoi hieman lohtua heti kauden alkuun mutta sen jälkeen mukaan on tullut kyllä niin kovia kuskeja, että monesti palkintopalli on jäänyt ihan sekunnin parin päähän.

Kausi 2018 on nyt paketissa ja hetki levätään ja mietitään miten tulevaisuudessa ajamiset jatkuu.

KIITOS kaikille sponsoreille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille kauden 2018 tuesta, avusta ja kannustamisista.

Palataan asiaan,

T:MikaMäkinen

Niko#33–TEAM YAMAHA STRATOS
 

Uusin numero