Niko Mäkisellä kaksijakoinen viikonloppu

Niko Mäkisen viikonloppu oli jälleen tiukkaakin tiukempi. Tällä kertaa epäonnen ja onnen saattelemana suomalainen pääsi kuitenkin kisassa maaliin sijalla neljä ja sai plakkariin tärkeät 13 pistettä.

– Kilpailu alkoi hyvissä asemissa, mutta kierroksella 11 sattunut kaatuminen verotti hieman vauhtia, eikä podiumsijoituksista ollut tänään mahdollista ajaa, Mäkinen myöntää.

Mäkinen aloitti lauantain ensimmäiset aika-ajot käytetyillä renkailla, jotka muutaman kierroksen jälkeen vaihdettiin uusiin. Ajat paranivat pikkuhiljaa ja lopulta mies sai ajettua uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Mäkisen aika oli 0,6 sekuntia nopeampi kuin vuonna 2017. Hänen sijoituksensa oli 18:s kokonaistuloksissa ja kolmas Open 1000 -luokassa. Kärkeen jäi matkaa 2,5 sekuntia.

Iltapäivällä keli lämpeni, eikä Mäkinen saanut parannettua aikaansa toisessa aika-ajossa. Hänen sijoituksensa kokonaistuloksissa oli 19:s ja Open 100 -luokan kolmanneksi nopein. Kärkeen jäi lopulta 2,7 sekuntia

Sunnuntaina ajettu kilpailu alkoi Mäkisen kohdalta varsin mallikkaasti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli 19:s.

– Pari sijaa sain noustua  ensimmäisten kierrosten jälkeen ja kävin kovaa taistelua jälleen yleisen luokan sijoista 14-17 ja samalla Open-luokan podiumsijoituksista. Mutta kierroksella 11 kuvioon astuin huono tuuri. Edellä ajaneesta ja keskeyttäneestä pyörästä radalle oli tullut hieman öljyä ja siitä etupyörä lähti irti ja menin liukumalla nurin.

Mäkisellä kävi kuitenkin hyvä tuuri, sillä hän sai nopeasti pyörän pystyyn ja sai jatkettua ajoa.

– Huonoa tuuria tuli puolestaan sen verran lisää, että pyörän elektroniikka oli laittanut kaatumisen seurauksena niin sanotun turvamoodin päälle ja pyörän moottori oli ”vikasietotilassa!, eikä kiertänyt kuin 10000 kierrosta. No ei sillä sitten kauhean kovaa päässyt ja muutama kilpakumppani ohitti vielä ennen ruutulippua. Maaliin kuitenkin pääsin rikkinäisellä pyörällä.

Mäkinen ajoi maaliin sijalla 20 ja oli Open 1000 -luokan neljäs, joka toi hieman lohtua epäonniseen kilpailuun.

– Sarjasijoitus säilyi kuitenkin kakkosena, vaikkakin pahin kilpakumppani sai hieman taas rakoa kasvatettua, mutta vielä on kesää jäljellä, Mäkinen päättää.

Miehen seuraava kisaviikonloppu on heinäkuun 14.-15. Motorland Aragonin radalla Espanjassa. Motorlandin osakilpailussa vuorossa on tuplastartit, eli jaossa on 50 sarjapistettä yhdeltä viikonlopulta.

 

Uusin numero