Niko Mäkinen tekee paluun Superbiken SM-sarjaan ”Tavoite on saavuttaa Suomen mestaruus”

Nuoresta iästä huolimatta, Mäkinen on jo hyvin kokenut Superbike-kuljettaja. Viimeiset viisi vuotta hän on ajanut Espanjassa Superbike-luokissa EM- ja Espanjan kansallisissa sarjoissa. Kohokohtina Espanjan vuosista miehellä on vuonna 2016 saavutettu Euroopan Mestaruus Superbike Privateers -luokassa ja kaudella 2017 saavutetut Espanjan mestaruudet Open 1000 ja Yamaha Challenge -luokissa.

– Tarkoitukseni on ajaa koko SM-sarja. Vaikka Suomen ratoja ei ole oikeastaan tullut kierrettyä viiteen vuoteen ja Pärnun rata on täysin uusi tuttavuus, tavoite on saavuttaa Suomen mestaruus ja jos rataennätyksiä pystyisi ajamaan siinä ohessa, niin olisihan se hieno lisä tulevaan kisakauteen, Mäkinen toteaa.

– Superbiken SM-sarjaan on tulossa paljon uutta kalustoa ja nopeita kuskeja, mutta annetaan kunnon vastus. Mahdollisuus on myös ajaa PM-sarjan osakilpailut, mutta mennään tilanteen mukaan, Mäkinen puntaroi.

IMG_6374-1024x683.jpg

RAM Racing Teamin tiimipäällikkö Jani Rättö ja Niko Mäkinen aloittavat yhdessä taistelun kohti Suomen mestaruutta. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

RAM Racingin tiimipäällikkö Jani Rättö iloitsee saadessaan huippunimen tiimiinsä.

– Todella hienoa saada Nikon kaltainen nuori, kokenut ja nopea kuski tiimiin, nyt kun omat ajohanskat on heitetty santaan ja keskityn tallipäällikön toimeen. Niko on lisäksi ajanut Yamaha R1:llä jo useamman vuoden, joten pyöräkin on hänelle tuttu, Rättö myhäilee.

– Lähdemme huhtikuussa Slovakiaringille treenaamaan muutamaksi päiväksi, jotta tiimin toimintatavat tulevat Nikolle tutuiksi. Kevään aikana harjoittelemme vielä ahkerasti, jotta olemme kauden avauskisassa 8.-9.6 Motoparkissa valmiita. Uskon vahvasti, että Nikolla on täydet mahdollisuudet Suomen mestaruuteen yhteistyössä RAM Racing Teamin kanssa. Toivottavasti tulee taas hieno kesä, jotta päästään näyttämään vauhtia yleisölle, tallipäällikkö Jani Rättö toteaa.

RAM Racing Teamin kilpailukalenteri 2019

7.-9.6. Motopark SM + NC
14.-16.6. Imatranajo IRRC
28.-30.6. Kemora SM
12.-14.7. Auto24Ring, Estonia + SM
26.-28.7. Alastaro SM + Estonia
16.-18.8. Motopark SM
23.-25.8. Våler-Norja NC

 

Uusin numero