Niklas Ajon tulinen taistelu päättyi mustelmiin MM-kauden finaalissa

Ajo taisteli yli 100 000 katsojan edessä tiukasti Moto3-luokan yhdeksännestä sijasta takarenkaan luistaessa alta Ricardo Tormo-radan kolmannessa mutkassa. Sen jälkeen ei mitään ollut enää tehtävissä, kun  KTM-pyörä lähetti 19-vuotiaan Valkeakosken miehen ilmojen teille 24 kierroksen mittaisen kilpailun puolivälissä.

– Tein virheen, enkä pystynyt pelastamaan tilannetta. En tosin tiedä, mitä siinä todellisuudessa tapahtui. Täytyy vielä tsekata telemetriaa, totesi Ajo.

– Kyllähän se pyörä tosi äkäisesti lähti. Onneksi selvisin siitä parilla mustelmalla.

Ajo otti ruudusta 15 tavoilleen tyypillisen terävän startin, jota seurasi väkevä lähtökiihdytys. Suomalaisen Avant Tecno-tiimin kuljettaja nousi jo ensimmäisissä mutkissa sijalle 12.

Hetkeä myöhemmin hän taittoi matkaa kymmenentenä. Kaatuessaan Ajo eteni sijalla 11. Hän kamppaili siinä vaiheessa paikasta kymmenen nopeimman joukkoon malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin ja kahdeksanneksi päätyneen espanjalaisen Ana Carrascon kanssa.

– Startti oli onnistunut ja kilpailun alku kulki yleisesti ottaen hyvin. Kärki pääsi kuitenkin hieman irti ja minun piti yrittää ottaa sitä kiinni ensin yksin ajaen. Vähän myöhemmin tavoitimmekin sitten Fahmin (Khairuddin) yhdessä Anan kanssa, kunnes kaaduin.

Paras MM-kausi tähän mennessä

Kausi oli Ajolle kolmas MM-sarjassa. Se oli myös tuloksellisesti paras. Hän päätyi 14:nneksi pistein 62. Saldo on kolme pistettä kovempi kuin kahdella ensimmäisellä kaudella yhteensä.

Ajo osoitti kuuluvansa vauhdillisesti kymmenen nopeimman nippuun ja hän pystyi taistelemaan parhaimmillaan sijoituksista heti terävimmän kärjen takana. Sijoituksellisesti kauden paras GP ajoittui keväällä Espanjan Jereziin, jossa Ajo kiirehti kuudenneksi. Valenciaa edeltäneistä kilpailuista Australiassa ja Japanissa irtosivat sijat 9 sekä 8.

– Tämä oli ehdottomasti parempi kausi kuin edellinen. Opin taas paljon uusia asioita ja paransin ajamista. Voin olla tyytyväinen kokonaisuuteen.

Pitkä, huhtikuussa käynnistynyt 17 osakilpailun kiertue kohteli Ajoa ajoittain myös kaltoin. Esimerkiksi Austinissa hänet kilkattiin päätöskierroksen kolmanneksi viimeisessä mutkassa radalta ja varmalta vaikuttaneelta viidenneltä sijalta.

– Kyllähän tähän kauteen mahtui vähän huonoa onnea ja tein virheitä, mutta olen pyrkinyt ottamaan kaikesta opiksi. Olemme tehneet tiimin kanssa hyvää työtä ja tästä jatketaan kehitystä ensi kaudella.

Ajo ei ehdi pahemmin lepäillä laakereillaan raskaan kauden jälkeen.

– Seuraavat testit ajetaan tulevana torstaina ja perjantaina Jerezissä. Ei muuta kuin innolla kohti kautta 2014.

Valencian osakilpailun voittoon kotiyleisönsä edessä viiletti espanjalaiskuljettaja Maverick Vinales. Voitto toi hänelle tullessaan myös Moto3-luokan historian toisen kauden maailmanmestaruuden.

Uusin numero