Niklas Ajon pyörään uusi runko Hollannin TT:ssä

– Pyörääni tulee Hollannin TT:hen uusi ja jäykempi runko. Uusi runko parantaa pyörän kääntyvyyttä. Edut aiempaan verrattuna tulevat esiin mutkiin mentäessä, luonnehtii Ajo.

Ajolle on tarjolle ensimmäiset metrit päivitetyllä pyörällä torstaina ajettavissa harjoituksissa.

– Luvassa on erittäin mielenkiintoinen ja taatusti työntäyteinen, sekä normaalista aikataulusta Hollannissa totutusti aikaistettu GP-viikonvaihde.

Ajon vauhti on ollut hyvällä tasolla kiihkeään kesäkauteen tultaessa. Hän nousi viimeksi puolitoista viikkoa sitten sijalle 14 ja MM-pisteille Silverstonen radalla ajetussa Britannian osakilpailussa.

– Lähdetään jatkamaan nousujohteisesti siitä, mihin Englannissa jäätiin, eli pitämään suoritus ajollisesti vähintään samalla tasolla, suunnittelee Ajo.

Assenin 4542 metrin mittainen rata on kuljettajien mieleen. Lisäksi ilmapiiri pitkiä perinteitä huokuvassa ja moottoripyöräurheilun katedraaliksi kutsutussa Assenissa on aina upea.

– Kilpailen nyt kolmatta kertaa Assenissa, kun mukaan lasketaan myös yksi Saksan sarjan kisa ennen MM:ää. Olen pitänyt Assenin rataa aika vaikeana, mutta kokemuksen karttuessa tilanne helpottuu. Se on nähty tällä kaudella jo aiemmin parilla muulla radalla, vahvistaa Ajo, 17.

MotoGP-sarjassa eletään todella hektistä aikaa, sillä Assenin jälkeen vuoroaan peräkkäisinä viikonvaihteina odottavat Sachsenring Saksassa ja Mugello Italiassa.

– Onhan tuo melkoinen rupeama, mutta mennään ja keskitytään kilpailu kerrallaan. Toisaalta näin ruuhkaisessa aikataulussa on pidettävä tietenkin samalla myös seuraavat kilpailut sopivasti mielessä. Ehjä kokonaisuus on tärkeintä, tähdentää Ajo.

* Moto3-luokan aikataulu Assenin radalla ajettavassa Hollannin TT:ssä 28.-30. kesäkuuta:
Torstai 28.6.

Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus
Perjantai 29.6.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo
Lauantai 30.6.
Klo 09.40-10.00, warm up
Klo 12.00, MM-osakilpailu 7/17

* Assenin ratainfo:
Pituus: 4542 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 12
Pisin suora: 487 metriä
Valmistunut: 1955
Modifioitu: 2010

* Moto3-luokan tilastotärppejä Asseniin:
– MM-sarjaa johtava Maverick Vinales teki viime vuonna silloisessa 125-kuutioisten luokassa täysosumatyötä Assenissa: paalupaikka, voitto ja kilpailun nopein kierros. Vinales johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa kahden pisteen erolla Sandro Corteseen.
– Cortese ajoi Assenissa paalupaikalle kaudella 2009, mutta kaatui kisan viidennellä kierroksella. Kaudella 2010 hän sijoittui Assenissa viidenneksi. Viime vuonna hän ajoi aika-ajossa kolmanneksi ja kisassa neljänneksi. Cortesen lisäksi Alberto Moncayo on ainoa kuljettaja, joka on yltänyt pisteille tämän kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa.
– MM-pisteissä kolmantena oleva Louis Salom sijoittui viime kaudella kakkoseksi Assenissa. Se oli samalla hänen GP-uransa ensimmäinen podiumsijoitus.

Uusin numero