Niklas Ajon podiumtaistelu karahti kiville Australiassa

– Harmittaa ja todella paljon!

– Eipä silti, hyvää kokemustahan tämä taas minulle tarjosi. Australian GP osoitti, että nopeuteni riittää hyvänä päivänä podiumvauhtiin, kunhan maltan pysyä omien rajojen sisällä, painotti uransa 30. MM-osakilpailun ajanut 18-vuotias Ajo.

Ajo otti kisaan tavoilleen tyypillisesti upean startin 15. lähtöruudusta nousten välittömästi kahdeksan sijaa.

– Startti ja avauskierrokset olivat ihan hyviä.

Ensimmäinen takaisku tuli eteen, kun 23 kierroksen kisasta oli 16 jäljellä. Ajo lipsautti KTM-pyörällään leveäksi, mutta pystyi palaamaan hiekoilta kaatumatta takaisin radalle. Kärkikolmikon paikka vaihtui kuitenkin hetkessä sijaan 11.

– Ajaminen kolmantena tuntui ihan hyvältä, mutta tein virheen siinä, kun ajoin ehkä vähän liian kovaa yrittäessäni pysyä muilta karkuun lähteneiden Cortesen (Sandro) ja Oliveiran (Miguel) vauhdissa mukana. Olisi pitänyt vain malttaa. Perä luisti, pyörä woblasi, enkä saanut pidettyä sitä enää radalla. Tuon tilanteen jälkeen kuvio meni pikkuisen sekaisin.

Uusi nousu kohti kärkeä jäi enää muutaman kierroksen mittaiseksi. Ajo kaatui kahdesti ja keskeytti kisan sen puolivälin tuntumassa.

– Keula lähti alta ja kaaduin siinä vaiheessa vielä harmittomasti pystyen jatkamaan matkaa. Homma oli kuitenkin sitten siinä, kun keula lähti toistamiseen alta. Keskittymien ei pysynyt enää kasassa aiempien tapahtumien jäljiltä, myönsi Ajo.

Kauden toiseksi viimeisen osakilpailun ylivoimaiseen voittoon viiletti maailmanmestaruuden viikko sitten Malesiassa varmistanut suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Cortese. Hän viimeisteli viidennen voittonsa 2,108 sekunnilla Oliveiraan.

Kolmannesta sijasta käytiin sitäkin tasaisempi vääntö. Sen kuittasi edukseen Cortesen tiimikaveri Arthur Sissis palkitsemalla kotiyleisönsä komeasti MM-uran ensimmäisellä podiumsijoituksella.

Sissis kukisti espanjalaisen Alex Rinsin 53 tuhannesosalla. Suomalaistallin brittikuski Danny Kent ylitti maalilinjan puolestaan neljäntenä ja 23 tuhannesosaa Rinsin takana.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Espanjan Valenciassa.

– Valencia on ollut minulle aina hyvä rata ja lähden tekemään sinne mahdollisimman kovaa tulosta. Mutta katsotaan nyt, sillä rata on saanut uuden asfaltin. Nyt on kuitenkin ensin aika vetää henkeä tämän raskaan kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun jälkeen ja pistää mies kuntoon, Ajo viittasi murtumaan vasemmassa jalkaterässään.
 

Uusin numero