Niklas Ajon nilkka kestää kilvanajon Indianapolisissa

– Nilkka on parantunut hyvin. Se ei ole vielä ihan 100-prosenttisessa kunnossa, mutta ei sen pitäisi ajamista haitata, vahvistaa Ajo.

Moto3-luokan terävimmästä kärjestä paikkansa lunastanut ja podiumsijoituksia hanakasti kolkutellut Ajo koki kohtalonsa Hollannin osakilpailussa Assenissa.

Eturivin kolmannesta ruudusta liikkeelle ampaissut Ajo lähti seitsemännellä kierroksella ilmojen teille hurjan "highsiderin" seurauksena. Ratasairaalan jälkeen seuraava osoite oli Barcelonan Dexeus-klinikka, jossa oikean jalan nilkka operoitiin pahimman turvotuksen laskettua.

– Luutuminen sujui onneksi hyvin. Pystyin aloittamaan treenin hyvinkin pian leikkauksen jälkeen, joten kuntokaan ei päässyt laskemaan, kertoo tinkimättömänä harjoittelijana tunnettu Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin 20-vuotias valkeakoskelaiskuljettaja.

Katseet podiumilla
ilman paineita

Ajo on vuodattanut hikeä lähinnä salilla ja polkupyörän sarvissa. Ajotuntumaa hän on pitänyt yllä viime viikosta lähtien supermotopyörällä.

– Kesätauko teki hyvää ja sain painonikin asettumaan tavoitteeseeni, eli 62 kiloon.

Ajon ehdoton tavoite on poimia talteen MM-uransa ensimmäinen podiumsijoitus. Tavoite on äärimmäisen tasaisessa luokassa kova, mutta täysin realistinen.

Indianapolisin "Brickyardilla" ei lähdetä kuitenkaan kurottamaan kuuta suinpäin taivaalta toipilasjakson jäljiltä.

– En ota itselleni paineita Indyssä. Tärkeintä on yltää sille samalle hyvälle tasolle, jonka saavutin ennen loukkaantumista.

Indy ei lukeudu
suosikkien joukkoon

Historiaa huokuva Indianapolis on kokenut muutoksia MotoGP-sarjan radan osalta sitten viime kauden.

Radalla on nykyisellään mittaa 4170 metriä ja sen 16 mutkasta viittä on uudistettu. Samalla rata on saanut uutta asfalttipintaa, joka ei ole näin ollen enää yhtä monenkirjavaa ja arvaamatonta kuin aiemmin.

– Nähtävästi sieltä löytyy nyt neljän erilaisen pinnan sijaan enää kahta erityyppistä asfalttia. Pääsuoralla on tietenkin edelleen sitä tuttua Indy 500-pintaa. Katsotaan nyt, kun pääsen tutustamaan rataan tarkemmin, toteaa tiistaina matkaan lähtenyt Ajo.

Indianapolisin rata on jakanut jyrkästi GP-väen mielipiteet.

– Radalta ei löydy käytännössä lainkaan korkeuseroja ja eihän se lukeudu suurimpien suosikkieni joukkoon. Hyvillä mielillä kuitenkin matkassa ollaan, korostaa Ajo.

Ajolla on koossa kauden puolivälissä sijaan 15 oikeuttavat 35 MM-pistettä.

Kärjessä kiitää Red Bull KTM Ajo-tiimin australialaiskuljettaja Jack Miller pistein 142. Millerillä on 19 etu puolellaan toisena tuikkaavaan espanjalaiseen Honda-kuljettaja Alex Marqueziin.
 

Uusin numero