Niklas Ajon äkäinen flunssa ei näy tukkoisuutena vauhdissa

Ajo, 20, kiersi Losailin 5380 metrin mittaisen radan kolmannella ja samalla viimeisellä harjoitusjaksolla lukemin 2.07,222. Niillä lohkesi kuusi kymmenystä torstain parhaasta.

– Siihen täytyy olla tosi tyytyväinen ja fiilikset ovat tältä osin luottavaisen korkealla aika-ajoon. Olen ollut koko viikon kipeänä ja flunssassa. Ei se perhana vaan meinaa millään hellittää ja kuume pyrkii koko ajan nousemaan. Täytyy vain toivoa, että tilanne saadaan pidettyä hallinnassa lauantaina ja sunnuntaina, Ajo pudotteli ääni painuksissa.

Ajon paras kierrosaika syntyi harjoituksen viimeisellä, eli 14. kierroksella. Hän kellotti samalla kierroksella myös koko session kovimmat lukemat radan ykkössektorille.

– Se oli ihan harkittu taktiikka, sillä halusin säästää voimia ja kerätä treenin alussa vain mahdollisimman paljon tässä vaiheessa tärkeitä kilometrejä plakkariin. Lähdin katsomaan vikalla kierroksella, miltä todellinen vauhti vaikuttaa aika-ajoa varten. Ihan hyvältähän se vaikutti. Ja olihan tuo nopein sektoriaikakin mukava asia. Tosin tuolla ykkössektorilla imuavun merkitys on suuri, toppuutteli viimeisessä harjoituksessa sijalle 12 päätynyt Ajo.

– Eipä silti, tuo kierrosaika olisi voinut olla vielä piirun verran parempikin, sillä tein pienen virheen viimeisen mutkan ulostulossa, jatkoi Ajo.

Boe41 RBA-tiimin KTM-pyörän säädöt saatiin toimiviksi jo torstaina ja nousujohteinen vire jatkui myös sillä saralla.

– Se oli todella positiivinen yllätys, sillä saavuimme tänne kieltämättä vähän epävarmoin mielin sateisen testikauden jäljiltä. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä. Saimme pyörää taas tänäänkin paremmaksi.

Harjoitusten nopein oli Ajon tallikaverina viime vuonna kilpaillut britti Danny Kent, joka käskyttää tällä kaudella Leopard-tiimin pyörää.

Kent pysäytti kellot ajassa 2.06,413, joista Ajo jäi 0,809 sekuntia.

Uusin numero